MBA uddannelser i Danmark – et overblik over de udbudte uddannelser i Danmark

MBA er en forkortelse af Master of Business Administration og er den mest anerkendte lederuddannelse i verden. Uddannelsen er en generel lederuddannelse, der giver indblik i et bredt spektrum af emner og fagområder, så som strategi, marketing, økonomi, HR, produktionsstyring og ikke mindst personlig ledelse. MBA-uddannelsen blev skabt af Harvard Business School for mere end 100 år siden og har siden da bredt sig til skoler i hele verden.

Mange der ønsker at læse en MBA, har som kriterie at uddannelsen skal ligge forholdsvis tæt på ens hjem, da man ved en Executive MBA, studerer sideløbende med ens arbejde. Hertil er der en række MBA skoler i Danmark, hvortil der er 8 akkrediterede skoler at vælge i mellem. På denne liste er:

 • AVT Business School

 • Copenhagen Business School (CBS)

 • Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

 • Henley Business School.

 • Niels Brock Business College

 • Syddansk Universitet (SDU)

 • Aalborg Universitet

 • Aarhus Universitet

Akkreditering

Da en MBA ikke er en beskyttet titel, er det vigtigt at holde øje med om den lederuddannelse du vil ind på er akkrediteret. At en uddannelse er akkrediteret, betyder at uddannelsen lever op til en række definerede kvalitetskriterier, og derved er en godkendt MBA uddannelse.

AVT Business School er for eksempel akkrediteret af det internationale AMBA (Associations of MBA’s), hvilket vil sige at uddannelsen lever op til følgende kriterier:

 • Behov for uddannelsen på arbejdsmarkedet

 • Uddannelsen er baseret på forskning og er knyttet til et aktivt forskningsmiljø af høj kvalitet

 • Uddannelsens faglige profil og mål for læringsudbytte

 • Uddannelsens struktur og tilrettelæggelse

 • Løbende intern kvalitetssikring af uddannelsen

Private og offentlige MBA uddannelser

Der findes både private skoler og offentlige universiteter, som udbyder MBA uddannelser på listen over akkrediterede skoler. Når man vælger hvilken skole man ønsker at læse på, er det vigtigt at være opmærksom på de forskelle der er mellem en privat og offentlig udbyder. Herunder er  MBA professorerne på de offentlige universiteter ofte fastansat og har dermed ofte de samme fag flere år i træk, mens en privat business school har mulighed for løbende at hive nye professorer ind og dermed tilpasse undervisningen til nye og nutidige perspektiver. Dette betyder at de private business schools ofte har en højere grad af fleksibilitet.

Er du interesseret i, at læse om de generelle adgangskrav til at læse en MBA så se mere her

Du kan også altid booke et uforpligtende møde med os her

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook24
You may also like

En bedre forretning gennem bedre lederskab

Advokatfirmaer har et rygte for at være gammeldags, og at de gør tingene som de altid har gjort. Hvis du spørger Lene Lange, advokat og partner i LETT advokatfirma, er rygtet velfortjent. ”Det vil fremover blive mere besværligt for advokatfirmaer at bevare deres konkurrencefordel, fordi advokatfirmaer er meget konservative i deres tankegang. Vi driver forretning […]

Read more

En MBA der danner teori til praksis – The Case Method

Hos AVT Business School, har vi et stort fokus på, at alt teori skal kunne anvendes i praksis. At have en bred viden om sin organisation og branchens landskab er utrolig vigtig for en leder i dag. Men den rene viden er mindre værd, hvis man ikke formår at anvende den ved reelle forretningsudfordringer. Derfor baseres […]

Read more