5 bekymringer mange har, inden de begynder en MBA

Der hører mange overvejelser og tanker med, i beslutningen om at læse en Executive MBA. Er du selv i overvejelsesfasen, så læs med hvad andre har overvejet og få svar på dine bekymringer.

 1. Jeg er ikke god nok

Det kan være svært at komme tilbage på skolebænken efter, at have været på arbejdsmarkedet i flere år. Der er derfor mange der er i tvivl om, hvorvidt de har evnerne til at læse en Executive MBA.

Hos AVT Business School, er det vigtigste dog ikke evnerne, da det netop er disse du vil tilegne dig gennem Executive CBA>CBA>MBA forløbet, men derimod dit ambitionsniveau. Vi lægger vægt på, at du er klar til at lære og klar til at se verden på en ny måde. Derfor vil du i ansøgningsprocessen blive inviteret til et personligt interview, hvor du vil blive testet i ambitioner, drive, indlæringsevne og lederpotentiale. Det er dermed, hvorvidt du har det rette mindset til, at begynde en MBA, vi vurderer efter.

Mange er endvidere bekymrede for, at deres faglige profil ikke er interessant nok, til at blive optaget. Dette er ofte ubegrundet, da vi hos AVT Business School, netop efterspørger mange forskellige profiler, og tilskynder diversitet. De studerende af en Executive MBA hos AVT Business School, repræsenterer en bred vifte af uddannelses- og arbejdsmæssige baggrunde.

Der er dog selvfølgelig stadig nogle basale krav du skal opfylde, for at kunne begynde din MBA. Hos AVT Business School er de specifikke regler:

 • Minimum 3 års relevant erfaring

 • En bachelorgrad – såfremt du ikke har en bachelorgrad i forvejen kan du stadig blive optaget. Du skal blot have mere end 5 års ledelseserfaring.

 • Et tilfredsstillende engelsk- niveau og vi snakker en Harvard case igennem på engelsk

 1. Jeg har ikke råd til at tage en Executive MBA

En MBA er en investering i dit arbejdsliv. De fleste der har læst en MBA oplever at deres karriere efterfølgende tager et spring, når de står med diplomet i hånden – i form af stigning i løn, forfremmelse og et uvurderligt netværk. Men selvom at en MBA uden tvivl er en investering, er det også en dyr efteruddannelse, og dermed en bekymring for mange i overvejelsesfasen. Hos AVT Business School, tilbyder vi derfor flere løsninger, som kan hjælpe dig med at få råd til at læse en MBA, herunder:

 • Mulighed for at få uddannelsen helt eller delvist betalt af din arbejdsgiver

Det er ikke alle uddannelsessteder, der tillader de studerende at få uddannelsen betalt af deres arbejdsgiver. Hos AVT Business School, har du dog mulighed for at få den helt eller delvist betalt af din arbejdsgiver, hvilket mange anser som en stor fordel.

Det kan imidlertid selvfølgelig være svært at få overtalt din chef til, at det netop er dig der skal have mulighed for at læse en MBA. Vi giver dig derfor her, en lang række råd til hvordan du tager samtalen her

 • Mulighed for bruttolønsordning

Er du derimod i den situation, at din arbejdsgiver ikke kan dække MBA-uddannelsens omkostninger, kan du i stedet overveje en såkaldt bruttolønsordning. Her aftaler du, at få en del af din løn i form af en gode. Bruttolønsordningen svarer til, at du får fradrag i din personlige indkomst for egenbetalingen, og den har dermed en skatteværdi på op til 56%. Læs mere om denne mulighed her

 • Mulighed for at få legater

For at kunne hjælpe de studerende med, at finansiere deres CBA<CBA<MBA, har AVT Business School fået adgang til en række legater, herunder Lindegaard Scholarship med et legat på 50.000 kroner, Herluf Wolthers Christensens fond med 10 legater af 50.000 kroner, samt den Maritime Fond med et legat, som dækker op til 50 % af studieafgiften. Endvidere har AVT Business School, også sit eget legat på 25.000 kroner. Læs mere om de fire forskellige legater her

 1. Det er for svært at opnå praktiske og konkrete redskaber

Mange der overvejer at læse en MBA, er bange for at uddannelsen vil være alt for teoretisk, og det dermed kan være svært at anvende teorien i praksis. Dette er imidlertid ikke tilfældet hos AVT Business School.

AVT’s pensum er nemlig intellektuelt krævende, men det er ikke et teoretisk studium uden jordforbindelse. Det er i høj grad funderet i den realitet, at globaliseringen af markeder fortsætter og konkurrencen intensiveres. Management teori knyttes til forretningsverdenen ved at kombinere fremadrettet forskning med virksomhedsledernes realiteter. Vi har et stort fokus på, at alt teori skal kunne anvendes i praksis, og at de studerende bliver klar til at anvende teorien ved reelle forretningsudfordringer. Derfor er undervisningen også baseret på den såkaldte case metode, der er udviklet på Harvard Business School tilbage i 1920’erne. De studerende får introduceret et scenarie, hentet fra den virkelige forretningsverden. De skal herefter applicere den viden og de værktøjer, de lærer til undervisningen på casen.

Endvidere er, personlig lederudvikling en helt central del af AVT’s MBA. Derfor inkluderer programmet også et personligt ’Leadership Excellence Track’, med 6 dages træning i lederevner og et individuelt coaching program. Læs mere om ’tracket’ ved at downloade en brochure på avt.dk, eller se mere her

 1. Det ville være for svært at få et nyt job efterfølgende

Mange vælger at påbegynde en MBA, fordi de drømmer om et nyt job. Derfor kan det også vække stor bekymring for nogen, om det overhovedet er muligt at få.

Der ligger imidlertid en stor værdi i at have en MBA. Hertil har 69,72 % af vores tidligere elever (baseret på en spørgeskemaundersøgelse), fået nyt job efter at have færdiggjort MBA-programmet fra AVT Business School. En MBA fra AVT kan derved anses som en god investering, hvis du drømmer om at skifte karriereretning.

Samtidig er der også flere tidligere studerende der efter deres CBA>CBA>MBA forløb, har anvendt deres nye viden til at starte deres egen virksomhed. Årsagen til dette er, at du gennem en MBA fra AVT både får skabt den teoretiske og praktiske ramme til at udvikle og finpudse dine ideer. Endvidere får du skabt et stærkt netværk, som kan være med til at åbne døre for en lang række brancher.

 1. Jeg har ikke tiden til at læse en MBA

Man kan ikke komme udenom, at en Executive MBA er tidskrævende. Det kræver tid væk fra arbejde og familie, og det kan dermed være en stor bekymring.

Netop derfor sætter vi hos AVT Business School, et stort fokus på fleksibilitet. En af måderne fleksibiliteten kommer til udtryk på er, at MBA- uddannelsen er tilrettelagt sådan, at uddannelsen tages i 3 steps – CBA>CBA>MBA. Du bestemmer derved selv, om du har brug for pause i mellem modulerne, og hvor længe du vil læse. Dette betyder endvidere også, at du kun forpligter dig til et semester af gangen, så du kan studere i dit helt eget tempo.

Det er også for mange en stor fordel, at AVT’s Executive MBA uddannelse foregår centralt i København, men samtidig gør brug af professorer fra verdens bedste skoler, hvorved man kan få undervisning i verdensklasse, uden at bruge tid på at rejse. Du kan på vores blog finde en lang række artikler om vores fakultet i verdenklasse.

Har du ikke fået svar på dine bekymringer, så book en uforpligtende samtale med os her, hvor du har mulighed for, at drøfte alle dine tanker og overvejelser.

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

Book vores lokaler

Du har nu mulighed for at booke vores eksklusive lokaler på Sankt Annæ plads, til dit næste møde eller firmaarrangement. Siden restaureringen af Sankt Annæ Plads i 2017, betragtes området omkring AVT Business School, som et af de mest eksklusive områder i centrum af København. Sankt Annæ 11, hvor skolen ligger, er en national monumentbygning […]

Read more