Adam Altenburg – Back in Business

  • CEO
  • 16 May 2018

 

Adam Altenburg har været ansat som henholdsvis Programme Director og Client Director hos Henley Business School. I 2017 blev han headhuntet til en stilling uden for MBA-verdenen, da han satte sig i stolen hos PWC som Director of Executive Education. Men efter lidt under et år vender Adam Altenburg nu tilbage til MBA-uddannelsen – men denne gang hos konkurrenten AVT Business School – Danmarks eneste privatejede MBA-skole. Og netop det, at den er privatejet, er årsagen til, at Adam Altenburg tager til AVT Business School.

»Jeg synes min tid hos PWC var utroligt spændende, og trods min ellers forholdsvis korte ansættelse lærte jeg meget af deres professionelle tilgang til tingene. Det er en fantastisk organisation med skarpe kollegaer, der arbejder efter nogle stærke koncepter og processer. Men jeg savnede det strategiske ansvar, MBA-verdenen og den løbende faglige sparring. Så da jeg for kort tid siden fik en henvendelse fra AVT Business Schools’ administrerende direktør, Jesper Nytoft – som jeg kender fra min tid i Henley – var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg skulle tilbage til branchen. Og så har AVT altid været en interessant og anderledes uddannelsesinstitution i Danmark, siger Adam Altenburg og uddyber:

»Som privatejet skole har du nogle helt andre muligheder og er ikke låst fast til et fakultet eller universitet. Jeg kan nu håndplukke blandt verdens førende professorer og institutioner og hurtigt skifte ud blandt underviserne, så kvalitet og uddannelser konstant er up-to-date. Det giver en forfriskende dynamik, som i den grad er uundværlig inden for MBA verdenen og Executive Education, der jo skal afspejle den volatile professionelle verden, vi opererer i, og det glæder jeg mig vildt til at være en del af,« forklarer han.

Det hele startede i rejsebranchen

Før sin tid hos i MBA-verdenen har direktøren også prøvet at have fødderne under eget bord.

I starten af 1990’erne arbejde Adam Altenburg som guide for Tjæreborg, og det var en spændende og sjov tid.

»Jeg har altid syntes, at den verden er noget helt specielt, for det handler om at give kunden en god oplevelse. Efter nogle år hos Tjæreborg besluttede jeg sammen med en ven så for at starte eget rejsebureau med fokus på skiture, firmarejser mm., og jeg havde 13 år som selvstændig erhvervsdrivende. Det var utroligt spændende og lærerigt, men også hårdt og ikke mindst i tiden efter it-boblen og 11. september 2001, hvor vi ligesom mange andre rejsebureauer og brancher fik et ordenligt knæk,« fortæller han og understreger, at han stadig holder meget af at planlægge familiens rejser.

»Jeg elsker at rejse, og jeg ser tilbage på tiden i rejsebranchen som noget ganske særligt. Jeg vil nok aldrig booke en rejse gennem et bureau i dag. En af de helt store ting i forbindelse med rejse er netop hele planlægningen – hvilket jeg kan bruge timevis på med stor entusiasme. Lige nu bruger jeg lidt fritid på at planlægge en stor familierejse til Afrika – så måske har jeg i løbet af min tid i rejsebranchen fået en lille erhvervsskade,« siger han.

Gift med Eva

Privat er Adam gift med Eva, som arbejder med undervisning og udvikling på CAMES, Herlev Hospital. De bor sammen i Bakkehusene med deres to teenagebørn på 14 og 16 år.

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

Hvem er Raina Brands – MBA-underviser på AVT Business School

Raina Brands er en af AVT’s dygtige undervisere på vores MBA. Hun forsker i adfærd i organisationer og er Assistant Professor hos London Business School. Hun har en PhD i Management Studies fra Judge Business School, University of Cambridge, en kandidat i organisationspsykologi og en bachelor i psykologi fra Queensland University. Raina Brands udgives i en række peer reviewed […]

Read more

Hvad er disruption?

Disruption er et begreb, der beskriver, hvordan en virksomhed, gennem innovative nye produkter, kan forstyrre eller nedbryde en branches forretningsmodeller.  Det skyldes især den stigende globalisering og den digitale udvikling. Der skrives ofte om disruption  i artikler, på de sociale medier og i forretningssammenhænge – Men hvad er det egentlig? Clayton M. Christensen, der er […]

  • MBA
  • 23 March 2017
Read more