Purpose vs. Profit – Corporate CSR og etik i erhvervslivet

Ansvarlighed og etik i erhvervslivet er aktuelt som aldrig før. Men hvordan tackler man som leder et etisk dilemma, når der skal handles hurtigt, troværdigt og i tråd med forretningens værdigrundlag? Og hvordan balancerer man profit vs. purpose?

En af de førende eksperter på området, professor David Vogel fra University of California, Berkeley, var i juni måned forbi AVT Business School, for at undervise på faget Governance, Business Ethics & CSR, som findes på CBA forløbet Influential Leadership. Via Harvard cases trænes deltagerne i at navigere i “ethical decision making”, hvor egne værdier udfordres ifht. virksomhedens værdier, og hvor corporate responsibility vurderes udfra “risks” vs. “benefits”.

MBA Take Away – the MBA Oath

Havner du som leder i et etisk/moralsk eller CSR relateret dilemma, lyder rådet fra prof. David Vogel, at du stiller dig selv nedenstående spørgsmål, inden du beslutter dig for, hvordan du vil handle i dilemmaet:

→ Would I be happy for this decision to be on the public record?
→ What would happen if everybody did this?
→ How would I like it if someone did this to me?
→ Will the proposed course of action bring about a good result?
→ What are the implications of my proposed course of action for my character and the character of my organization?
→ Is the proposed course of action consistent with my espoused values and principles?

Mød David Vogel i dette video-interview, hvori han fortæller mere om indholdet på faget. Få også hans syn på, hvordan man som virksomhed imødekommer omverdens stigende fokus på ansvarlighed samtidig med, at man sikrer en profitabel forretning.

Klik her, for at se den fulde video med David Vogel

Læs mere om CBA uddannelsen Influential Leadership på 8 mdr.

 

 

 

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

MBA’en førte til nytænkning i virksomheden

Glæden ved at lære ny teoretisk viden og behovet for mere praktiske værktøjer til at gøre fremskridt i karrieren: Det var de primære grunde til at Marianne Andersen besluttede sig for at tage en MBA på AVT Business School. ”Jeg var en elektroingeniør, der arbejde som udviklingsleder i sundhedssystemet, så jeg følte at stort behov […]

Read more

Hvem er Susan Lynch – MBA-underviser på AVT Business School

Når AVT Business School udvælger professorer til MBA’en, gør vi det med omhu. Vi vil  sikre, at de har relevante og nye perspektiver, der kan gavne fremtidige CBA’ere og MBA’ere. Susan Lynch er ingen undtagelse. som adjunkt professor hos INSEAD i Frankrig, er hun en af de dygtigste  inden for strategi og organisationsforandring. Susan Lynch […]

Read more