Purpose vs. Profit – Corporate CSR og etik i erhvervslivet

Ansvarlighed og etik i erhvervslivet er aktuelt som aldrig før. Men hvordan tackler man som leder et etisk dilemma, når der skal handles hurtigt, troværdigt og i tråd med forretningens værdigrundlag? Og hvordan balancerer man profit vs. purpose?

En af de førende eksperter på området, professor David Vogel fra University of California, Berkeley, var i juni måned forbi AVT Business School, for at undervise på faget Governance, Business Ethics & CSR, som findes på CBA forløbet Influential Leadership. Via Harvard cases trænes deltagerne i at navigere i “ethical decision making”, hvor egne værdier udfordres ifht. virksomhedens værdier, og hvor corporate responsibility vurderes udfra “risks” vs. “benefits”.

MBA Take Away – the MBA Oath

Havner du som leder i et etisk/moralsk eller CSR relateret dilemma, lyder rådet fra prof. David Vogel, at du stiller dig selv nedenstående spørgsmål, inden du beslutter dig for, hvordan du vil handle i dilemmaet:

→ Would I be happy for this decision to be on the public record?
→ What would happen if everybody did this?
→ How would I like it if someone did this to me?
→ Will the proposed course of action bring about a good result?
→ What are the implications of my proposed course of action for my character and the character of my organization?
→ Is the proposed course of action consistent with my espoused values and principles?

Mød David Vogel i dette video-interview, hvori han fortæller mere om indholdet på faget. Få også hans syn på, hvordan man som virksomhed imødekommer omverdens stigende fokus på ansvarlighed samtidig med, at man sikrer en profitabel forretning.

Klik her, for at se den fulde video med David Vogel

Læs mere om CBA uddannelsen Influential Leadership på 8 mdr.

 

 

 

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

MBA uddannelser i Danmark – et overblik over de udbudte uddannelser i Danmark

MBA er en forkortelse af Master of Business Administration og er den mest anerkendte lederuddannelse i verden. Uddannelsen er en generel lederuddannelse, der giver indblik i et bredt spektrum af emner og fagområder, så som strategi, marketing, økonomi, HR, produktionsstyring og ikke mindst personlig ledelse. MBA-uddannelsen blev skabt af Harvard Business School for mere end […]

Read more

Allan Ravn – MBA’en førte til en ny tilgang i virksomheden

Allan Ravn, tidligere midtbanespiller i Brøndby, ændrede 80% af fundamentet i sin virksomhed, efter han startede på AVT Business School. Han har indtil videre fået hands-on læring og brugbar sparring med andre ledere. Læs også Børsens artikel om “Det handler om viljen til at blive bedre” samt “Ejerledere bør overveje en MBA“. De fleste vil […]

Read more