En bedre forretning gennem bedre lederskab

Advokatfirmaer har et rygte for at være gammeldags, og at de gør tingene som de altid har gjort. Hvis du spørger Lene Lange, advokat og partner i LETT advokatfirma, er rygtet velfortjent.

”Det vil fremover blive mere besværligt for advokatfirmaer at bevare deres konkurrencefordel, fordi advokatfirmaer er meget konservative i deres tankegang. Vi driver forretning på samme måde som vi altid har gjort – og det er derfor advokatfirmaer ikke altid er på bølgelængde med forretningsverdenens behov”, siger Lene Lange.

Løsningen er ifølge hende at advokatstanden bevæger sig over i en mere forretningsorienteret retning: ”Advokatfirmaer skal køres mere ligesom en almindelig virksomhed, hvis de skal have succes. Advokatstanden er ikke særlig innovativ og advokater arbejder typisk hen mod personlige, kortsigtede mål. Vi bliver nødt til at forandre vores generelle tankegang og fokusere på langsigtede mål, der gavner hele virksomheden, hvis vi skal have succes i fremtiden”, siger Lene Lange.

En ny tilgang til ledelse

Hun mener at der er et behov for en helt anden tilgang til ledelse ”Det er min erfaring, at de fleste advokatfirmaer mangler ledelse – det samme gælder LETT. Forskellen er, at topledelsen hos LETT har indset, at der er behov for mere og bedre ledelse på afdelingsniveau og har lavet en strategisk prioritet ved at gøre ledelse til en forretningsmæssig dagsorden”, siger Lene Lange.

Målet er at gøre LETT til en moderne og bæredygtig forretning, og en del af indsatsen har været at give fire yngre partnere – heriblandt Lene Lange – muligheden for at få en bedre forståelse for virksomhedsledelse og lederskab. De bliv derfor skrevet op til CBA’en (Certificate in Business Administration) hos AVT Business School. Intentionen er, at uddannelsen skal blive til en del af LETT’s talentudviklingsprogram.

”Uddannelsen hjælper os i processen af, at skulle udvikle et fælles udgangspunkt og giver os en fælles forståelse for, hvor vi befinder os i dag, hvor vi skal bevæge os hen, og ikke mindst hvordan vi kommer derover. Jeg er sikker på, at værktøjerne og den viden vi får på uddannelsen vil have en væsentlig betydning på vores virksomhed og hjælpe os med at tage LETT til det næste niveau”, siger Lene Lange

Stof til eftertanke

Hun har 12 års ledelseserfaring og har en diplomuddannelse i ledelse, men CBA-programmet har åbnet hendes øjne for en hel ny verden og givet hende mulighed for at vokse som leder.

”Ledelse virker naturligt for mig, men CBA’en har givet mig en mulighed for at se overordnet på ledelse. Det har givet mig en mere struktureret tilgang til ledelse og jeg er sikker på, at det vil gøre mig til en stærkere og mere sikker teamleder”, siger Lene Lange, der også er vokset på det personlige plan.

”CBA’en er en fantastisk mulighed for at bygge oven på dine professionelle kompetencer og personlige evner. Der er en masse stof til eftertanke i programmet og jeg er virkelig blevet inspireret af, de bøger jeg har læst, og undervisningen jeg har været til. Det har givet mig en ny personlig indsigt og en indsigt i mine omgivelser og har givet mig en bedre forståelse for, hvorfor vi gør som vi gør. Det har virkelig givet mig ekstra lyst og motivation til at lede”.

Hun er glad for, at hun valgte AVT Business School, fordi hun kan lide den anderledes tilgang som, der er til undervisning sammenlignet med de fleste andre universiteter og Business Schools. ”Jeg synes, det er en rigtig god løsning, at professorerne hos AVT flyves ind fra hele verden for at undervise os. Det giver nemlig en unik adgang til en stor varietet i oplevelser og forskellige tilgange til undervisning. Det giver en fortrinlig form for diversitet som jeg aldrig har oplevet før – og det er den største årsag til, at jeg har gået fra hver undervisningsgang med en følelse af at være mere energisk og engageret end før”, siger Lene Lange.

ROI for virksomheden

CBA-programmet er ikke kun udformet til at udvikle den individuelle studerende men er også udformet til at gavne deres virksomheder. De studerende skal udforme otte forskellige opgaver, som fokuserer på ledelse og forskellige områder for virksomhedsledelse – og alle opgaver skal omhandle faktiske udfordringer i deres egen virksomhed. ”Alle opgaverne jeg har skrevet, har været direkte anvendelige, til nogle af de udfordringer vi har haft i LETT og har været en form for input i beslutningsprocessen”, siger Lene Lange. Lene Lange håber at hun kan få lov til at fortsætte og færdiggøre de sidste to moduler.

”Min ambition er helt klart at fortsætte og få en MBA. Det er øverst på min personlige dagsorden. Jeg tror, at det vil gavne firmaet – og jeg håber, at det bliver muligt for mig at bruge en MBA hos LETT. Men jeg ser også muligheden for at styrke mit CV og en måde at sikre min fremtidige karriere”, siger Lene Lange.

 

 

 

 

 

 

 

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

En MBA der danner teori til praksis – The Case Method

Hos AVT Business School, har vi et stort fokus på, at alt teori skal kunne anvendes i praksis. At have en bred viden om sin organisation og branchens landskab er utrolig vigtig for en leder i dag. Men den rene viden er mindre værd, hvis man ikke formår at anvende den ved reelle forretningsudfordringer. Derfor baseres […]

Read more

Inspireres af andre ledere

Jørgen LindegaardBestyrelsesformand, AVT ○ Fhv. CEO i ISS, SAS og GN Store Nord ○ Bestyrelsesformand for AVT siden 2010 Om Jørgen LindegaardSom CEO for tre af Danmarks og Skandinaviens største virksomheder, ISS, SAS og GN Store Nord, og med en række bestyrelsesposter på CV’et er Jørgen Lindegaard en fremtrædende profil i dansk erhvervsliv og har [...]
Read more