Hvad er en Business School

En Business School er en uddannelsesinsitution, der uddanner de studerende inden for business administration eller management. Uddannelserne foregår på et univisersitetsniveau, hvor studerende kan opnå grader som bachelor, master og PhD.  På en Business School omhandler fagene businessrelaterede emner som økonomi, stratetgi, administiration, entrepenørskab med mere.

Business Schools tilbyder ofte efteruddannelse udover fuldstidsstudier på bachelor- og kandidatniveau. Det er eksempelvis på en Business School, at man læser MBA (Master of Business Administration), CBA (Cerfifcate of Business Administration) og BBA (Bachelor og Business Administration).

Den første Business School åbnede dørene i 1819 I Frankrig . Det var ESCP Europe I Paris, der stadigvæk eksisterer I dag, med campusser i Berlin, London, Madrid, Paris, Torino, og Warsawa. I dag er nogle af de mest kendte og prestigefyldte Business Schools London Business School, Berkeley, INSEAD og Harvard Business School.

Brugen af Case-studier

Ofte strukturer Business Schools undervisningen omkring case-studier. Det er beskrivelser af faktiske virksomhedsudfordringer, der kan handle om en virksomheds produkter, medarbejdere, strategier og andre forretningsrelaterede emner. De studerende får hermed trænet deres viden på faktiske udfordringer, som de senere hen kan bruge i deres arbejde. De studerende kommer op med en strategi for, hvordan en virksomhed skal handle for at løse en udfordring.

Business School Rankings

Der bliver årligt lavet mange rankinglister over de bedste Business Schools på verdensplan. Af disse er listerne lavet af Forbes og The Financial Times de mest anerkendte. De forskellige business schools rangeres efter en lang række kriterier. Eksempelvis ses der på alumnernes lønstigning, og hvor meget alumnerne tjener tre år efter endt uddannelse. Rankinglisterne er et vigtigt redskab for folk, der ønsker at tage en uddannelse på en Business School, da de er med til at vise, hvor de studerende får det bedste udbytte for uddannelsen.

Akkreditering

Udover de årlige rankinglister, der bliver lavet, er det også udbredt at Business Schools opnår forskellige former for akkrediteringer, der viser kvaliteten af uddannelserne. Af uafhængige internationale akkrediteringssystemer, er der primært tre muligheder: EQUIS, AACSB og AMBA. Akkrediteringer er vigtige, fordi de viser om en uddannelse lever op til minimumskravene, og gør det dermed nemmere for studerende at vælge en institution af god kvalitet og for arbejdsgivere at være sikker på at kandidaten har fået en uddannelse af høj kvalitet.

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

En bro mellem lægevidenskaben og forretningsverdenen

Mange forskere har svært ved at overtale potentielle investorer om, at deres research kan blive til et holdbart forretningsprojekt. Professor Henning Langberg har mødt dette problem mange gange. ”Det går ofte galt, når forskere og virksomhedsledere prøver at kommunikere, fordi de simpelthen ikke taler det samme sprog. Forskere kan ikke forstå kravene og konventionerne som […]

Read more

Board Strategies for Leading a Successful Enterprise

Boards of the world’s top companies know that building a successful enterprise is just the beginning; sustained success requires continuous innovation – That is why they embed processes aimed at innovating their business models and reinvigorating their leadership approaches. With a focus on driving growth through innovation, the Disruptive Innovation course at AVT Business School […]

Read more