Efteruddannelse- Hvad er en efteruddannelse

En efteruddannelse er et kort uddannelsesforløb, hvor man har kurser, coachingsessions, foredrag og lignende aktiviteter for at blive opkvalificeret inden for et specifikt område. Uddannelsen foregår ofte på deltid sideløbende med et almindeligt arbejde.

Det er en mulighed for at få nye færdigheder og ny faglig viden, der gør den studerende endnu bedre til at løse de udfordringer de sidder med i deres arbejde.

En efteruddannelse kan ajourføre dig

I dag er erhvervslivet præget af at være foranderligt. Derfor kan den uddannelse, man har taget en årrække tilbage være i nogen grad uddateret, og man kan have behov for at blive ajourført. Det er netop hvad en efteruddannelse kan gøre, hvor man får ny viden inden for ens område for at kunne følge med tidens udvikling og de nye krav der stilles.

I dag ser vi for eksempel, hvordan den teknologiske udvikling fortsætter med at eskalere , og det er med til at forandre brancher og ligefrem disrupte branchernes forretningsmodeller. I mange stillinger kommer der dermed et behov for at viden om- og værktøjer til at kunne takle de nye udfordringer.

En lederuddannelse

Lederuddannelser er en form for efteruddannelse, der – som navnet indikerer – henvender sig til ledere. De kan her få endnu mere viden om ledelse, gruppedynamikker, organisationers opbygning, strategiplanlægning og andre emner, der er relevante for ledelse. Der findes en række forskellige lederuddannelser at vælge imellem, som kan være mere eller mindre branchespecifikke.

En efteruddannelse til ledere kan nemlig både være en smal uddannelse, hvor der gås i dybden med en bestemt branche eller erhverv. Det kan også være en bredere ledelsesuddannelse, hvor man får indsigt i generelle teorier om det at lede folk, og hvordan man leder en virksomhed med succes. De uddannelser du finder på AVT Business School – CBA, BBA og MBA – er generelle lederuddannelser, hvor de studerende får en bred viden om organisationers opbygning, og hvordan de personligt kan blive endnu bedre ledere.

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

Hvad er forandringsledelse – Change Management

Forandringsledelse handler om at lede en forandringsproces i en organisation fra start til slut. Ledelsen og den enkelte leder har fokus på at forandringsprocessen er vellykket ved for eksempel at opnå opbakning om processen. Det er især vigtigt at undgå for stor usikkerhed blandt medarbejderne. Det er vigtigt for ledere at kunne gennemføre en forandringsproces. […]

  • MBA
  • 19 March 2018
Read more

Hvem er David J. Vogel – MBA-underviser

David J. Vogel underviser på AVT Business School’s Executive MBA. Han er førende indenfor Business Ethics og Corporate Social Responsibility (CSR) og har et professorat hos University of California, Berkeley. Han har en PhD i Political Science & Government fra Princeton  og er desuden forfatter til en række prisvindende bøger. Blandt andet “The Politics of Precaution”,  som […]

Read more