News and Blog

MBA gjorde mig til en bedre leder

AVT StoriesExecutive MBA

MBA gjorde mig til en bedre leder

Carsten Christiansen er 40 år gammel. Han er oprindeligt uddannet inden for forsvaret og har efterfølgende færdiggjort en uddannelse som bygningskonstruktør. Og det var netop uddannelsen som bygningskonstruktør, der åbnede døren for en karriere i Københavns Lufthavn, hvor han i dag sidder som ansvarlig for udbygningen af lufthavnen med et dertilhørende ni-cifret budget.

»For 12 år siden skrev jeg min afsluttende opgave hos Københavns Luthavn i forbindelse med min uddannelse til bygningskonstruktør. Det medførte efterfølgende, at jeg blev tilbudt en ansættelse, og det har været en helt fantastisk tid på en utroligt spændende arbejdsplads, hvor jeg virkelig har fået mulighed for at udvikle mig såvel personligt som fagligt,« fortæller Carsten Christiansen.

Executive MBA på to år – handler om planlægning

For to år siden fik Carsten Christiansen et tilbud om at påbegynde en Executiv MBA-uddannelse – noget som for ham var en kæmpe udfordring, men som samtidig har vist sig at være det helt rigtige. For det har givet ham meget både fagligt og personligt.

»Igennem min skoletid har jeg egentlig aldrig været specielt bogligt minded, og derfor skulle jeg også virkelig overveje, om det nu også var noget for mig. Også når man nu ville skulle læse og skrive en del på engelsk. Men det skulle vise sig, at de bekymringer var helt unødvendige, for det kom hurtigt til mig, og det er jo noget helt andet end at sidde på skolebænken som for år tilbage. På en MBA-uddannelse lærer du ting, som du omgående kan omsætte i praksis på din arbejdsplads,« siger han og understreger, at planlægning er en væsentlig faktor.

»Så snart jeg havde fået min læseplan, kunne jeg fortælle min hustru, mine børn og øvrige familie, hvornår jeg var optaget med opgaveskrivning, eksamener og så videre, og hvis man sætter nogle rammer i god tid og forventningsafstemmer med hjemmefronten, så kan det sagtens lade sig gøre. Mange siger at familien må lide afsavn, mens man læser, men det synes jeg ikke har været tilfældet for mit vedkommende, da planlægning har været i top. Selvfølgelig tager det tid, og man bliver nødt til at nedprioritere noget andet i stedet, og for mit vedkommende var det så cyklingen. Jeg cyklede tidligere rigtig meget, men det har jeg gearet ned i den periode, hvor jeg læste, og på den måde er det lykkedes mig at kompensere i forhold til tiden,« forklarer han.

Valgte AVT Business School

»Min chef havde læst på AVT Business School og anbefalede derfor stedet, men jeg havde også andre skoler i mine overvejelser. Men da alt kom til alt, så var jeg dog ikke i tvivl om at AVT Business School var det helt rigtige valg,« siger Carsten Christiansen.

»Hos AVT Business School er der lagt meget vægt på at tage afsæt i virkelige cases. Det vil sige, at man omgående kan omsætte sin nye viden til brug i den virksomhed, man arbejder for, og det er jo en kæmpe fordel for alle parter. Dernæst har AVT Business School nogle af verdens bedste professorer tilknyttet. Der er ikke tale om fastansatte professorer, men i stedet bliver de rigtige folk tilknyttet i forbindelse med de trends, der rører sig i markedet lige nu. Derudover har alle professorerne praktisk erfaring, og det er også med til at gøre undervisningen endnu mere aktuel og autentisk. Sidst men ikke mindst er AVT Business School en internationalt akkrediteret MBA-skole, hvilket naturligvis også spillede ind i forhold til mine overvejelser,« fastslår han.

To essentielle egenskaber
Carsten Christiansen afsluttede sin Executive MBA-uddannelse i efteråret 2018, og når han ser tilbage på, hvad han har fået fyldt i rygsækken, er der særligt to ting, der har vist sig at få kolossal betydning for hans arbejdsliv.

»Der er ingen tvivl om, at jeg er blevet en bedre leder i dag, efter at have færdiggjort min MBA, og det smitter også tydeligt af i forhold til mit daglige arbejde. Jeg føler helt sikkert også, at jeg er blevet bedre rustet i forhold til at træffe beslutninger fremadrettet. Det er jo ikke sådan, at jeg ikke har kunne træffe beslutninger førhen, men uddannelsen har helt sikkert gjort, at jeg i dag er blevet langt mere analytisk, og det smitter også af på mine omgivelser og på de ni personer, som jeg i dag er leder for,« forklarer han.

Et netværk for livet
Men ud over at blive en dygtigere leder har Carsten Christiansen også fået et helt unikt netværk, som han kan dele hverdagens udfordringer med.

»Det er klart, at når man skriver opgave og arbejder i teams på skolen sammen med andre studerende, der står med samme udfordringer som en selv, så etableres der nogle helt særlige bånd, og det er også sket i min studiegruppe, som jeg helt sikkert vil holde en tæt kontakt til fremadrettet,« siger han.

Han forklarer, at det sammenhold, man har på et MBA-hold, er helt unikt.

»Selv om man naturligvis bliver tættest knyttet til de folk, som man skriver opgave sammen med, så er relationerne der til hele holdet, og jeg har i hvert fald fået et netværk for livet. I forbindelse med sidste halvdel af uddannelsen var vi på studietur til Shanghai, og selv om det lyder banalt, så kommer der et rigtig godt netværk ud af at være på en sådan tur, og man får skabt nogle relationer, som også helt sikkert vil blive værdifulde for ens karriere fremadrettet,« siger han.

Free Events

Masterclass

A Leadership Mindset to Connect Strategy and Purpose

Strategy professor at INSEAD, Susan Lynch

Keep yourself updated on the free events at AVT Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School