MBA’en gav værktøjerne til at redde firmaet

Firmaet var fanget i en nedadgående spiral og Flemming Bille følte at han stod magtesløs i forhold til at redde det for kollaps. Men MBA’en gav ham, til hans egen store overraskelse, de værktøjer, han skulle bruge for at redde firmaet.

”Jeg var den administrerende direktør for et firma, der var i seriøse problemer. Så seriøse at jeg forventede, at vores omsætning ville falde så dramatisk, at vi simpelthen måtte lukke ned. Derfor besluttede jeg mig for at tage en MBA, men det var kun fordi, jeg regnede med, at jeg snart skulle se mig om efter et nyt arbejde”, siger Flemming Bille, tidligere ejer og administrerende direktør for B. Bille A/S – producent af ventilatorer til industriel brug.

Heldigvis gik tingene ikke som forventet. MBA’en fik ham sat på en ny kurs, der ente med at redde firmaet og gøre det til en profitabel forretning.

Nye muligheder

”De strategiske indsigter og værktøjer, som jeg fik på MBA’en, gav mig et solidt grundlag for at generere nye ideer. Det fik mig virkelig til at tænke og åbnede mine øjne for en masse nye muligheder, som jeg ikke kunne se før”, siger Flemming Bille, som er uddannet teknikumingeniør fra DTU. ”Jeg havde ikke haft et eneste kursus i forretningsrelaterede emner på DTU, så alt på MBA’en var fuldstændig nyt for mig. Pludselig forstod jeg vigtigheden i at gøre os selv interessante for vores nøglekunder, og jeg lærte endda at tænkte disruptivt”.

Bille var en underleverandør til store konstruktionsfirmaer, der laver nøglefærdige fabrikker, og Flemming Bille fik virkelig en øjenåbner, da han fik en bedre forståelse for, hvordan processen med at købe industrielle ventilatorer så ud for kunden.

”Jeg indså, at vi blev nødt til at give vores nøglekunder 3D-tegninger af vores ventilatorer på et meget tidligere tidspunkt i planlægningsprocessen, hvis skulle gøre os nogle forhåbninger om at få kontrakterne. Vi skulle simpelthen gøre processen nemmere for dem. Det plejede at tage os lang tid at lave tegningerne, men ved at standardisere hele vores produktlinje og investere i nyt IT-udstyr, var vi i stand til levere tegningerne på bare nogle få minutter”, siger Flemming Bille.

En succeshistorie

Ændringerne gav pote. Fem år senere var udgifterne faldet med 20% og B. Bille fordoblede sin omsætning fra 2013 til 2014. Successen gik ikke ubemærket hen. I 2015 blev Flemming Bille opsøgt af Moldow, en af B. Billes største konkurrenter, med et tilbud om at fusionere firmaerne.

Tilbuddet gav ham en del at tænke over. B. Bille havde eksisteret i 50 år, og Flemming Bille havde overtaget efter sin far i 1993. Men det virkede stadigvæk som en rigtig beslutning.

”Vi var nået til et punkt, hvor vi var nødt til at lave substantielle nye investeringer, hvis vi skulle fortsætte vores vækst.  Derfor gav det mening på et strategisk plan at slå sig sammen med et større firma. MBA’en hjalp mig med at tage beslutningen om at fusionere, og den gjorde også forhandlingsfasen nemmere for mig, fordi jeg forstod, hvad der skete og var i stand til at stille de rigtige spørgsmål”, siger Flemming Bille.

I September 2015, blev B. Bille fusioneret med  Barker Fans – Tidligere Barker Jørgensens Maskinfabrik  – Som Moldow overtog i 2015. Det nye firma, BarkerBille A/S, er 100% ejet af Moldow og Flemming Bille administrerende direktør for firmaet og i spidsen for Moldow’s afdeling for industrielle ventilatorer

”Det var den rigtige beslutning at fusionere, og jeg er glad for, hvor jeg er i dag”

Flemming Bille graduerede fra AVT Business School i 2009

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

Hvem er Simon Lancaster – MBA-underviser på AVT Business School

Simon Lancaster er en af verdens førende taleskrivere. Hans karriere begyndte som taleskriver for medlemmerne af Tony Blairs kabinet i 90’erne. Han har sidenhen skrevet taler for direktører fra nogle af de største virksomheder verden over. Udover at undervise på AVT Business School, holder han forelæsninger i kommunikation på Cass Business School, Cambridge University og Oxford University. I […]

Read more

Adam Altenburg – Back in Business

  Adam Altenburg har været ansat som henholdsvis Programme Director og Client Director hos Henley Business School. I 2017 blev han headhuntet til en stilling uden for MBA-verdenen, da han satte sig i stolen hos PWC som Director of Executive Education. Men efter lidt under et år vender Adam Altenburg nu tilbage til MBA-uddannelsen – […]

  • CEO
  • 16 May 2018
Read more