Mød en AVT’er – Anders Brandt-Clausen

Anders Brandt-Clausen

- Administrerende direktør, BioMar A/S
- Erfaren far til 3
- Ihærdig fluefisker og mountainbiker når tiden tillader det

Fra is til fiskefoder

Anders Brandt-Clausens karriere begyndte i detailbranchen og for ni år siden var han ansvarlig for Hjem-Is i Danmark. Men så blev han kontaktet med henblik på et job som Commercial Manager for fiskefodervirksomheden BioMars danske virksomhed – en for mange ukendt 60 år gammel dansk niche-virksomhed, der i dag beskæftiger cirka 1600 medarbejdere på mere end 35 markeder i verden gennem 17 fabrikker.

Efter at have varetaget rollen som Commercial Manager i to år blev Anders tilbudt jobbet som administrerende direktør for den danske virksomhed – et tilbud han takkede ja til, og som han er udsøgt begejstret og passioneret omkring dengang og i dag.

»At skifte fra is til fiskefoder ligger måske ikke lige til højrebenet, men jeg tror faktisk, at mine mange år i detailbranchen gjorde udfaldet i forhold til, hvorfor de pegede på mig. Jeg har tidligere været i Netto, Føtex, Bauhaus og Bilka, og det har givet mig noget helt særligt at arbejde i den branche – det er en verden, hvor det i den grad gælder, om at være omstillingsparat og kunne handle herpå – hvis man prøver noget den ene dag - er der kontant afregning den næste dag, og hvis noget ikke virker, ændrer eller justerer man det, indtil det virker,« fortæller Anders Brandt-Clausen.

Og han tilføjer samtidig, at han blev meget positiv overrasket lige fra den første dag, han trådte ind ad døren i Brande hos BioMar.

»Jeg har altid været interesseret i lystfiskeri, så på den måde var det fantastisk, at få mulighed for at arbejde med ens hobby. Men det der måske gjorde størst indtryk på mig var de højt kompetente, dedikerede og specialiserede medarbejdere der arbejder i denne virksomhed, der hver dag gør deres bedste for at skabe de optimale foderløsninger til vores kunder. Det at producere fiskefoder er faktisk er en spændende kompliceret proces, der tenderer i retning af videnskab,« forklarer han.

AVT var en god støtte i udfordringernes år

2022 var et skelsættende år for Anders Brandt-Clausen og BioMar - ikke bare var det året, hvor han færdiggjorde første del af CBA’en hos AVT Business School, det var også året, hvor BioMar gennemgik en af de største transformationer i dets 60-årige historie.

»I 2022 lukkede vi, som følge af krigen i Ukraine, al handel med Rusland ned, og det kunne i den grad mærkes, da det var vores største eksportmarked. At træffe den beslutning er naturligvis hårdt, og kalder på konsekvenser og handling - ikke mindst i et strategisk perspektiv,« fortæller Anders Brandt-Clausen.

Og han tilføjer, at det faktisk var en stor gevinst for ham at starte op hos AVT Business School, samtidig med at bølgerne gik højt.

»Førend vi gik ind i den turbulente periode, havde jeg besluttet at ville starte op på første del af mit MBA–studie, hvis fokus var på Strategy, Innovation and Growth. Jeg holdt fast ved den beslutning – selvom det selvfølgelig var udfordrende at starte en krævende uddannelse op samtidig med at vi gennemgik en hektisk periode, men det var også meget givende. Jeg kunne nemlig konvertere meget af den læring jeg modtog - særligt på strategi- og organisationsdelen, til de aktuelle problemstillinger, jeg sad med. Ydermere fik jeg et kolossalt stærkt netværk i mine medstuderende, som jeg kunne sparre med løbende om nogle af de problemstillinger, vi stod overfor,
« fortæller han

Valget blev oprindeligt taget på grund af fleksibilitet

Anders pointerer, at de i BioMar er kommet godt ud på den anden side, og at det har været, en udfordrende, spændende og lærerig tid. Nu glæder han sig så til at tage hul på anden del af sin CBA, som er endnu en trædesten i retning af den fulde MBA.

»Jeg er nu klar til næste skridt i min MBA-uddannelse – og når jeg reflekterer lidt over processen, er jeg glad for, at jeg valgte AVT Business School, for udover at jeg har fået nogle stærke brugbare værktøjer, så valgte jeg faktisk oprindelig skolen grundet den fleksible opbygning. Jeg har en familie som blandt andet består af tre børn på 10 - 13 og 15 år, og de skal naturligvis prioriteres højt, så i det perspektiv er det et kæmpe aktiv, at jeg har mulighed for at sammensætte mit studie, så det passer bedst muligt til den fase i livet, jeg befinder mig i,« fastslår han.

Magnus Vagtborg
Jesper Betzer
Marie Louise Shee
Jesper Betzer
Anders Brandt-Clausen
Jesper Betzer
Tine Stabell
Jesper Betzer
Merete Falkenstrøm
Jesper Betzer
Jesper Betzer
Jesper Betzer
René Elgaard
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Maja Tarp
Maja Tarp - AVT
Henrik Juel Simonsen
Maja Tarp - AVT
Jesper Kristoffersen
Maja Tarp - AVT
Konstantinos Bitsiaras
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Mads Schmidt
Mads Schmidt - AVT
Kenneth Pedersen
Kenneth Pedersen - AVT
Kim Elmer
Kim Elmer - AVT
Joachim Bruhn Jacobsen
Marete Søby
Monika Juul Henriksen
Jakob Andersen
Lilou Linnet
Lilou Linnet - AVT
Gitte Nikolajsen
Gitte S. Nikolajsen Director of communications and Community at DTU Science park
Esben Keller
Esben Keller - AVT
Nils Haaning
Nils Hanning - AVT
Maria Lindhoff Kjær
Jørgen Lindegaard
Jørgen Lindegaard - AVT
Mikael B. Meyer
Mikael B. Meyer - AVT
Jesper Sørensen
Jytte Ryde
Jytte Ryde - AVT
Flemming & Anne
Jesper Wengel
Jesper Wengel Direktør Frie
previous arrow
next arrow
You may also like

The Most Underrated Skill in Management

The Most Underrated Skill in Management...Den mest undervurderede kompetence indenfor ledelse, er evnen til at opstille den rigtige problemformulering. Organisationer og forretningsmodeller er under konstant forandring. Dette betyder for de fleste ledere, at de hele tiden skal forholde sig til nye problemstillinger, som skal løses - hurtigt. Mange ledere har tendens til at springe direkte [...]
Read more

CEO Perspectives

Du står som CEO med en forretning, der oplever masser af succes - du har de helt rigtige produkter på hylderne, og du har tilsyneladende valgt den rigtige strategi for at skabe fremtidig vækst. Overnight rammer Corona-krisen, og du mister 99% af din omsætning…. Hvad gør du?Mød to CEO’s i detail-branchen, Michael Bech og Steen [...]
Read more