Mød en AVT’er – Henrik Koska

Henrik Koska

CEO & Partner, NetSolutions

○ Bor i Vedbæk
○ Bestyrelsesuddannelse og diplomuddannelse i ledelse
○ Har løbet 17 Marathons og et par ultraløb
○ Bor med sin kæreste og har to børn fra tidligere ægteskab

Fra medarbejder til ejerleder

Efter små ti år som administrerende direktør i virksomheden NetSolutions fik Henrik Koska en ”once in a lifetime” mulighed. Han fik muligheden for at overtage virksomheden – men han var samtidig også klar over, at det ville give lederrollen en ekstra dimension. I forhold til at skulle træffe den endegyldige beslutning om, hvorvidt han skulle blive ejerleder, brugte Henrik en række værktøjer, som han havde erhvervet sig i løbet af sin MBA-uddannelse.

Den nu 50-årige Henrik Koskas karriere begyndte i detailhandlen, hvor han blev ansat i Magasin du Nord og efterfølgende som butikschef i elektronikkæden Merlin. Men hurtigt kom han over i B2B-verdenen, hvor han også fik mere og mere ledelsesansvar – blandt andet som salgschef og divisionschef for de dengang hæderkronede Gule Sider i telefonbogen.

I 2009 blev han headhuntet til stillingen som Commercial manager for Nespresso Professional, hvor han skulle bygge Nespresse Professional fra bunden og op. Kort tid efter ansættelsen blev han udnævnt til administrerende direktør for foretagendet. Rollen som administrerende direktør i Nespresso var for Henrik særdeles udviklende.

»Det var en utrolig spændende tid, og på kort tid fik vi virkelig sat Nespresso på landkortet. Vi vækstede enormt og rekrutterede en bunkevis af medarbejdere. Det var virkelig en lærerig proces,« fortæller Henrik Koska.

I 2012 er der endnu engang en headhunter på spil, og Henrik kommer i dialog med stifteren af virksomheden NetSolutions – en IT-virksomhed med dengang syv ansatte, der omsatte for cirka 25 millioner kroner. Han bliver tilbudt stillingen som administrerende direktør med den betingelse, at han også skulle have hånden på kogepladen – Henrik skulle købe 10 procent af aktierne i virksomheden.

»Jeg blev præsenteret for en forretningsplan, som jeg absolut så muligheder i. Jeg har altid brændt for IT-branchen og dens dynamikker. Jeg har også arbejdet i en del år i IT-branchen tidligere hos Lexmark, Epson og Toshiba Tec. Virksomheden havde og har i dag en stor produktpallette indenfor hardware, tilbehør, og services, og med min daværende ansættelse var vi fire, der havde et ejerskab i virksomheden, hvilket jo i bund og grund er et fornuftigt set up,« fortæller Henrik Koska.

Målsætningen for Henrik var klar; virksomheden skulle firedobles inden for en årrække og omsætte for 100 millioner. En målsætning, der blev indfriet blandt andet gennem brug af mange at de værktøjer, som han i dag kan spejle sig i hos AVT Business School, hvor Henrik er i gang med at færdiggøre sin MBA-uddannelse.

»Vi arbejdede med supply chain, adfærdsmodeller, kundeoplevelser, strategi og så videre. Det var utrolig spændende, og vi nåede faktisk også vores opsatte målsætning tilbage i 2017. I dag står vi rigtig stærkt i branchen og er blandt de ti største IT-virksomheder i markedet med over 800 købende kunder og tilbyder nu vores kunder mange flere IT-produkter og IT-services,« fortæller han.

Glad for de værktøjer han havde erhvervet sig hos AVT Business School

I efteråret 2021 får Henrik muligheden for at overtage 51 procent af aktierne i NetSolutions. I forbindelse med en virksomhedsoverdragelse er der naturligvis en række processor, man skal i gennem, og i det lys har Henrik kunne gøre godt brug af MBA-tiden.

»Det har været en utrolig spændende due diligence proces at være med til. Og da jeg allerede var i fuld gang med min MBA-uddannelse, var det et kæmpe aktiv for mig, for jeg kunne bruge rigtig meget, som jeg havde lært her i due diligence processen – blandt andet det vi har været igennem i ”Financial Management”, værdiansættelse, og alt det vi har haft omkring ”Supply Chain Management”,« forklarer han.

Tredoble virksomheden på tre år

Samtidig med at Henrik overtog 51 procent af aktierne i virksomheden, kom der også andre investorer til – og en professionel bestyrelse – hvilket også betød, at nu skulle virksomheden have endnu mere luft under vingerne. Målsætningen blev lagt: På tre år skal virksomheden tredobles.

»Det er naturligvis en ambitiøs målsætning, men absolut opnåelig. Vi skal i fremtiden være langt mere end en primær hardware leverandør - vi skal levere flere totalløsninger, tænke bæredygtighed i løsningerne, og så skal vi have fokus på Customer Centricity. Et emne, som vi jo også ofte går i dybden med på MBA-uddannelsen,« fortæller Henrik Koska, der netop har færdiggjort sin anden CBA.

Jesper Betzer
Jesper Betzer
René Elgaard
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Maja Tarp
Maja Tarp - AVT
Henrik Juel Simonsen
Maja Tarp - AVT
Jesper Kristoffersen
Maja Tarp - AVT
Konstantinos Bitsiaras
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Mads Schmidt
Mads Schmidt - AVT
Kenneth Pedersen
Kenneth Pedersen - AVT
Kim Elmer
Kim Elmer - AVT
Joachim Bruhn Jacobsen
Marete Søby
Monika Juul Henriksen
Jakob Andersen
Lilou Linnet
Lilou Linnet - AVT
Gitte Nikolajsen
Gitte S. Nikolajsen Director of communications and Community at DTU Science park
Esben Keller
Esben Keller - AVT
Nils Haaning
Nils Hanning - AVT
Maria Lindhoff Kjær
Jørgen Lindegaard
Jørgen Lindegaard - AVT
Mikael B. Meyer
Mikael B. Meyer - AVT
Jesper Sørensen
Jytte Ryde
Jytte Ryde - AVT
Flemming & Anne
Jesper Wengel
Jesper Wengel Direktør Frie
previous arrow
next arrow
You may also like

The Language of Leadership

Simon LancasterSimon is one of the world’s top speechwriters. He first became a speechwriter in the late 1990s writing for members of Tony Blair’s Cabinet. He has since written speeches for the CEOs of many of the biggest companies in the world including Unilever, HSBC, Intercontinental Hotels, Rio Tinto, Nokia and Nestle. Simon is furthermore [...]
Read more