Mød en AVT’er – Joachim Bruhn Jacobsen

Joachim Bruhn Jacobsen

32 årig med ledererfaring fra verdens brændpunkter kaster sig over en Executive MBA-uddannelse

○ Tidligere jægersoldat
○ Afdelingschef i Jeudan
○ Læser en MBA på AVT

Joachim Bruhn Jacobsen har altid haft et ønske om at prøve kræfter med Forsvaret, så da studenterhuen var hængt på knagen søgte han i den retning. Efter et år på sergentskole i Sønderborg blev han udnævnt til officersaspirant og efter yderligere tre år i en alder af blot 22 år blev han udnævnt til Premierløjtnant.

Men karrieren i forsvaret stoppede ikke her for Joachim. Han blev senere jægersoldat, og udsendt to gange til nogle af verdens brændpunkter – Helmand i Afghanistan og Bagdad i Irak.

I forbindelse med hans udsendelser blandt andet til Helmand provinsen, var han ansvarlig for flere operationer og konvojer med mere end 60 personer. Operationer der ikke ”bare” handlede om lancering af et produkt eller en turnaround - men handlede om liv eller død for de involverede – og hvor en enkelt forkert beslutning kunne få uhyggelige og fatale konsekvenser.

Alligevel da Joachim i en alder af 29 år, og med masser af erfaring i rygsækken, vælger at søge over i det civile, bliver han hurtig klar over, at meget af den erfaring han har tillært sig fra Forsvaret, ikke er direkte konverterbart, og at der skal mere til.

» Jeg er opvokset med tre brødre på en gård ved Arresø i Nordsjælland, hvor vi elskede at lege røver og soldater, og det var nok det, der var med til at bane min vej ind i Forsvaret. Det har været nogle vildt spændende og lærerige år – ikke mindst de to udsendelser. Men jeg har også hele tiden vidst, at jeg på et tidspunkt ville have en karriere i det civile erhvervsliv – derfor begyndte jeg også med at læse HD i International Business i forbindelse med min sidste udsendelse til Bagdad, forklarer Joachim Jacobsen, og uddyber samtidig hvilke udfordringer han mødte på vejen ind i erhvervslivet «

» Når man er i Forsvaret, så er alt meget strømlinet og tilrettelagt, og ens karrierespor er alt andet lige mere forudsigeligt, end det er i det civile erhvervsliv – særligt hvis jeg sammenligner mig med mine jævnaldrende der kastede sig ud i en uddannelse på eksempelvis CBS. Derudover findes der inden for Forsvaret nogle meget strømlinede termer og metodikker, som man følger og som ikke findes udenfor det miljø, og som ikke altid er direkte konverterbar, « forklarer han.
(Fotos herunder: Afghanistan, ISAF 16)

Velkommen hjem

Der findes i dag en organisation ”Velkommen hjem”, som hjælper soldater, der har gjort tjeneste i udlandet, med at overføre deres meritter fra Forsvaret til det private erhvervsliv – og netop den organisation har Joachim med stor succes trukket på i forbindelse med hjemkomsten og ønsket om at overgå til en civilkarriere.

» I forbindelse med at jeg gerne ville over i det civile erhvervsliv har ”Velkommen hjem” været en unik sparringspartner for mig. De har været med til at give mig de værktøjer, der skal til for at kunne konvertere meget af min erfaring. De har ikke bare hjulpet mig med at skrive min ansøgning i termer, så den er målrettet erhvervslivet, de har også givet mig den fornødne sparring - ikke mindst på uddannelsesområdet -således at jeg vil kunne stå stærk rustet på den front, « fortæller han.

Og da AVT Business School i dag har et samarbejde med netop organisationen ”Velkommen hjem”, var det naturligt for Joachim at starte op på MBA uddannelsen her.

» Jeg vil gerne fortsat arbejde med ledelse, for jeg brænder for sammen med andre at kunne gøre en forskel, og derfor var det nærliggende for mig at søge i retning af MBA-uddannelsen – for her får jeg virkelig nogle værktøjer, som jeg kan bygge videre på ikke mindst med min erfaring fra Forsvaret, « fortæller han.

Kometkarriere i Jeudan

Det er dog ikke bare på uddannelsesområdet, at Joachim er travlt beskæftiget. For udover at han også for få måneder siden er blevet far til Frida, har han også fået gang i karrieren hos Danmarks største børsnoterende ejendomsselskab Jeudan.

» Mit første job efter tiden i Forsvaret var som salgsassistent i Jeudan. Jeg skal nok indrømme, at jeg havde haft lidt højere forventninger i forhold til den erfaring jeg bragte med til bordet, men jeg er også af natur indrettet således, at så må man jo bevise sit værd - og det var med den indstilling, jeg gik ind til jobbet. Jeg har løbende oplevet en fantastisk opbakning fra Per Hallgren (red: CEO i Jeudan) og det har givet mig utrolig meget gejst. Og mindre end et halvt år efter blev jeg tilbudt et job som driftschef, som nu er afløst af et job som afdelingschef, med ansvar for 21 medarbejdere « fortæller han.

» I dag er en række at Danmark største virksomheder engageret i ”Velkommen hjem” – herunder også Jeudan. Jeg synes, det er fantastisk at disse virksomheder ser et potentiale i folk, der kommer fra Forsvaret - og at de giver os en chance ikke mindst for at bevise vores værd. «

Uddannelse er ongoing

Selvom Joachim i dag kun er 32 år og har masser af ledelseserfaring i bagagen, stopper det ikke her, siger han.

» Jeg har et stort ønske om hele tiden at udvikle og udfordre mig selv. Det ligger nok i mit DNA. Det er faktisk også en af grundene til, at jeg har kastet mig over MBA-studiet, som jo kræver en del. Og her føler jeg, at jeg får alt igen. Hver gang jeg møder op herinde, så mødes jeg med andre, som jeg kan vende aktuelle problemstilleringer med, det gælder både undervisere og medstuderende. Den sparring jeg får med hjem er uvurderlig og noget som jeg aktivt kan gøre brug af i mit daglige virke som afdelingschef i Jeudan, « fastslår han.

Læs mere om Velkommen hjem via dette link.

Anders Brandt-Clausen
Jesper Betzer
Marie Louise Shee
Jesper Betzer
Merete Falkenstrøm
Jesper Betzer
Jesper Betzer
Jesper Betzer
René Elgaard
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Maja Tarp
Maja Tarp - AVT
Henrik Juel Simonsen
Maja Tarp - AVT
Jesper Kristoffersen
Maja Tarp - AVT
Konstantinos Bitsiaras
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Mads Schmidt
Mads Schmidt - AVT
Kenneth Pedersen
Kenneth Pedersen - AVT
Kim Elmer
Kim Elmer - AVT
Joachim Bruhn Jacobsen
Marete Søby
Monika Juul Henriksen
Jakob Andersen
Lilou Linnet
Lilou Linnet - AVT
Gitte Nikolajsen
Gitte S. Nikolajsen Director of communications and Community at DTU Science park
Esben Keller
Esben Keller - AVT
Nils Haaning
Nils Hanning - AVT
Maria Lindhoff Kjær
Jørgen Lindegaard
Jørgen Lindegaard - AVT
Mikael B. Meyer
Mikael B. Meyer - AVT
Jesper Sørensen
Jytte Ryde
Jytte Ryde - AVT
Flemming & Anne
Jesper Wengel
Jesper Wengel Direktør Frie
previous arrow
next arrow
You may also like

Mød en AVT’er – Jytte Ryde

Jytte RydeDirektør, Ryde Consulting ○ Gennemførte sin første CBA-uddannelse i 2007 ○ Afsluttede i 2017, 10 år senere, sin Executive MBA○ Fleksibiliteten i AVT's uddannelse betød meget for Jytte og har også været med til at grundlægge det fundament, der skulle til, for at hun turde springe ud som selvstændig erhvervsdrivende. Springet tog hun samtidig [...]
Read more

Jan Jensen: Vil hjælpe ledere gennem bedre forretningsforståelse

Jan Jensen vil styrke sin support og udvikling af ledere gennem en bredere viden om forretningsledelse. En CBA giver ham en mulighed for at få et stærkere perspektiv, der vil gøre ham i stand til at byde ind med mere ekspertise. ”Du skal ikke kun lære, hvordan du styrer din forretning, du skal faktisk også […]

Read more