News and Blog

Mød en AVT’er – Konstantinos Bitsiaras

AVT StoriesExecutive MBA

Mød en AVT’er – Konstantinos Bitsiaras

Konstantinos Bitsiaras

HR-direktør i CityJet
  • 44 år
  • Bor på Vesterbro, København
  • Født op opvokset i Grækenland
  • Uddannet civilingeniør, men har aldrig arbejdet med sin uddannelse
  • I gang med en Executive MBA på AVT

Skal du være en succes i HR, så skal du udvikle dine medarbejdere

Konstantinos Bitsiaras eller Dino, som han kalder sig selv, er uddannet civilingeniør. Han er bosat i Danmark, hvor han arbejder som HR-direktør for det irske luftfartsselskab CityJet – og så er han i gang med at læse en Executive MBA hos AVT Business School.
Og at det endte med HR var faktisk mere eller mindre en tilfældighed, fortæller han.

» Jeg er, som man nok kan høre, oprindeligt fra Grækenland. Og det er nok også forklaringen på, at jeg ikke lige er beskæftiget med det, jeg oprindelig er uddannet inden for. I Grækenland er det nemlig normalt, at dine forældre guider dig i den retning, som de finder bedst for dig. Men sagen var bare den, at jeg altid har drømt om at arbejde i luftfartindustrien – og gerne som steward – så den drøm har jeg faktisk altid forfulgt,« forklarer Dino.

» I starten kunne jeg ikke få job som kabinepersonale, så jeg begyndte at arbejde i lufthavnen i Athen. Jeg fik blandt andet at vide, at jeg ikke var høj nok – men den slags beskeder har altid haft den modsatte effekt på mig. Det får mig bare til at kæmpe endnu mere for at opnå mine mål. Og senere lykkedes det mig da også at blive det, som vi kalder cabin crew, og jeg fik blandt andet et job i Emirates, som betød, at jeg flyttede til Dubai.«

Og tiden i Dubai skulle vise at blive en gamechanger for ham:

» Jeg var i starten af tyverne, og det var første gang, at jeg rigtigt skulle ud og stå på egne ben. Og så lige Mellemøsten! Det var en fantastisk oplevelse, hvor jeg også lærte meget om andre kulturer, hvilket bare er en af de ting, som jeg har taget med videre fra dengang.«

Han peger selv på sin egen nysgerrighed som en af hovedårsagerne til, at han fik rigtig meget ud af årene i Dubai:

» Jeg er af natur meget nysgerrig, og det gjorde, at jeg ikke ville nøjes med at opholde mig inde i Dubai – på trods af alle de flotte bygninger med swimmingpools og masser af glamour. Jeg brugte derimod også meget tid på at køre uden for Dubai og opleve naturen og den oprindelige befolkning. Og det er virkelig en kæmpe kontrast til det, man ellers oplever, når man rejser til Dubai.«

» Jeg vendte tilbage til Grækenland efter et par år, og på et tidspunkt søgte jeg af forskellige grunde job som tjener på en restaurant. Og selv om det nok ikke lige var drømmejobbet for mig på det tidspunkt, så gav det mig alligevel rigtig meget, som jeg kunne tage med videre – for eksempel alt det, jeg lærte af mine kolleger. Jeg tror virkelig, det kunne være en god idé, hvis dem, der arbejder med mennesker i dag, også sørger for at komme ud og få jord under neglene og opleve at være i øjenhøjde med alle niveauer i organisationen,« forklarer han.

Og det er præcis denne interesse for mennesker og indsigt i alle organisationens lag, der førte Dino over til HR.

»Man taler om at man skal være på det rette sted på rette tidspunkt, og det har nok også flere gange været kendetegnende for min karriere.«

»I 2007 blev jeg ansat i Primera og i forbindelse med at de flyttede deres hovedkontor til Danmark flyttede jeg med qua min rolle af Cabin og Operatin Manager. I 2015 køber SAS Cimber A/S . Og gennem mit netværk blev jeg så spurgt, om jeg ville være ansvarlig for kabinepersonalet, og fire måneder efter kom den øverste CEO i Cimber og spurgte, om jeg ikke ville være HR-chef for hele Cimber A/S. Og det kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til. Hans begrundelse var, at jeg er en god menneskekender, og at det er vigtigt, at man som HR-person kan sætte sig ind i medarbejdernes mindset.«

I 2017 overtog CityJet Cimber A/S, og fra at være en del af SAS og med reference til HR-direktøren i SAS, er Dino i dag blevet overordnet ansvarlig for HR i CityJet. Her har han ansvar for omkring 600 medarbejdere, der arbejder fra Irland, England, Sverige og Danmark.
Udvikling af medarbejdere er altafgørende
Dino har nu siddet syv år som HR-ansvarlig, og ifølge ham spiller HR en meget stor rolle i forhold til, om en virksomhed får succes eller ej.

»Som virksomhed har du den menneskelige kapital, som er uhyre vigtig for en virksomhed. Det er et aktiv, som man i den grad skal værne om og udvikle på – blandt andet i form af uddannelse og udfordringer. Jeg synes, at det er afsindigt vigtigt, at man tager afsæt i den enkelte medarbejder og ser på, hvordan vedkommende kan få succes i sit daglige virke – men selvfølgelig hele tiden med det for øje, at virksomhedens vision og målsætning skal indfries,« understreger han.

Dino har arbejdet 22 år i luftfartsindustrien – heraf 15 år med fokus på medarbejderudvikling. Han har været gennem syv større transformationsprocesser indeholdende overtagelse og sammenlægninger af selskaber – og hver gang har det styrket ham i troen på, hvor vigtige medarbejderne er.

»Hvis du skal være en succes i et job som mit, så gælder det om at få motiveret medarbejderne, og det gør du ikke mindst ved at sætte dig ind i deres behov og hele tiden udfordre dem – samtidig med at du sikrer dig, at de alle spiller på den samme bane i forhold til at indfri virksomhedens målsætninger.«

Fremtidens udfordring bliver at stoppe medarbejderflugt
Når det gælder fremtidens udfordringer inden for HR er Dino meget tydelig. For det handler i høj grad om medarbejderfastholdelse.

»Mobiliteten på arbejdsmarkedet er i den grad steget i forhold til tidligere, og i den kontekst spiller HR en kæmpe rolle i forhold til at sætte en prop i badekarret. Det er utroligt omkostningstungt med en høj personaleomsætning, for det koster både på rekruttering og oplæring. Derfor ser jeg det som en af HR’s vigtigste opgave at forstå og tage del i virksomhedens strategi – spotte talenterne og ikke mindst udvikle virksomhedens medarbejdere på en måde, hvor de føler, at de bliver udfordrede – for eksempel i form af uddannelse – så de ikke søger andre steder hen. Hvis du kan lykkes med det, så bliver du også en succes i HR.«

Free Events

Masterclass

A Leadership Mindset to Connect Strategy and Purpose

Strategy professor at INSEAD, Susan Lynch

Keep yourself updated on the free events at AVT Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School