News and Blog

Mød en AVT’er – Maja Tarp

AVT StoriesExecutive MBA

Mød en AVT’er – Maja Tarp

Maja Tarp

Head of Global Strategy Deployment, Grundfos
  • Er i gang med en MBA på AVT Business School
  • 36 år
  • Mor til tre små børn

Hun elsker udfordringer, men barsel var ikke noget, hun var særlig god til, fortæller den 36-årige kvindekæmper, som ikke mener, at man behøver gå i jakkesæt og hedde Jens for at være en del af bestyrelsen.

Maja Tarp er karrierekvinde med meget stort K og mor med stor M. Hun står i spidsen for udvikling og eksekvering af strategi hos Grundfos Water Utility, og så er hun mor til Emma på tre og tvillingerne Lucas og Lærke på to år.
Sideløbende med karrieren er hun i fuld gang med sin MBA-uddannelse hos AVT Business School. Og netop her får hun tanket godt op i rygsækken både på det faglige og det personlige plan.

»Det inspirerende læringsmiljø – og de profiler man møder under uddannelsen hos AVT – giver mig så meget drive og styrke, som jeg ønsker at videreføre i vores organisation. Og så får jeg enten 10 nye ideer eller en ’fuck’ oplevelse hver gang. Som da vi havde faget ‘Disruptive Innovation’ og jeg indså, at den nyeste strategi vi havde udviklet, var præcis som alle andre veletablerede virksomheders strategi, så vi måtte tilbage til tegnebrættet,« fortæller Maja Tarp

»Jeg elsker udfordringer, men barsel var ikke noget, jeg var særlig god til. Derfor tog jeg også mindre barsel, end jeg ellers er berettiget til. Jeg brænder for mit arbejde og finde nye løsninger – og når det lykkes, smitter det også af på mine omgivelser herunder ikke mindst familien,« fortæller hun.

»Det handler i høj grad om at have en forstående partner og så at have struktur på dagen. Jeg er meget entrepreneural og får altid nye ideer, og så det er godt at have en partner, som nogle gange lige kan trække mig ned på jorden igen. Min mand er på ingen måde en, der kun varetager de huslige pligter, og han er også meget ambitiøs i sin karriere. Han er finansiel controller hos Aalborg Portland og arbejder også ofte til sent om aftenen, men vi forsøger at dele familieforpligtelserne 50/50, selvom det ofte betyder, at vi kun lige passerer hinanden i døren,« fortæller Maja Tarp

»Så det handler selvfølgelig meget om struktur i det daglige. Som udgangspunkt har jeg altid kvalitetstid med børnene i tidsrummet 16.00-19.00, hvor de har min fulde opmærksomhed. Derudover er jeg en del af en international virksomhed – det betyder jo også, at man arbejder i forskellige tidszoner. Så når klokken er otte om aftenen herhjemme, og børnene er lagt, så går jeg som regel på kontoret og tager et par møder med mine kollegaer i US. Det giver mig en masse overskud at have den fleksibilitet i min hverdag, og jeg nyder selv at kunne administrere min tid – og alt andet lige er det en fordel for alle, da jeg er tilgængelig på de skæve tidspunkter, som passer mine kollegaer ude i verden,« fortæller Maja Tarp

Med verden som arbejdsplads

At Majas arbejdsdag i dag i høj grad er global, er ikke nyt. Faktisk har det at møde nye kulturer altid ligget til hende.

»Jeg er egentligt født i Esbjerg, men som ti-årig flyttede jeg med mine forældre til Norge et par år. Som 15-årig efter niende klase havde jeg et stort ønske om at komme ud og opleve verden, og jeg fik jeg lov af mine forældre til at rejse til Brasilien på et udvekslingsophold. Jeg flyttede derefter til Venezuela og var i Sydamerika i nogle år, førend turen gik tilbage til Danmark, og jeg færdiggjorde min cand.merc. int. Efter otte år hos Nykredit rejste jeg med min kæreste til London, hvor jeg i tre år arbejdede som management konsulent, hvorefter turen i 2017 gik tilbage til Danmark – nærmere bestemt Aalborg,« fortæller Maja Tarp

Det føles som ”plug and play”
Maja Tarp startede på MBA-studiet i efteråret 2021, og her finder hun – kombineret med sin store internationale erfaring – masser af inspiration.

»Jeg synes, det giver mig rigtig meget at læse min Executive MBA. Jeg er blevet meget overrasket over, hvor meget jeg egentlig kan bruge den til allerede. Eksempelvis da vi havde faget ‘Leading Organizational Change’, hvor det nærmest var ”plug and play”, da jeg kom tilbage til Grundfos – at det er så direkte konverterbart er en kæmpe fordel ikke bare for mig, men også for virksomheden,« siger hun. Og netop dette håber hun at tage med videre ind i bestyrelsesarbejdet, hvor hun bidrager med diversitet på flere områder.

Free Events

Masterclass

A Leadership Mindset to Connect Strategy and Purpose

Strategy professor at INSEAD, Susan Lynch

Keep yourself updated on the free events at AVT Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School

Free
Events

Keep Yourself Updated on the Free Events at Avt Business School