Mød en AVT’er – Marie Louise Shee

Marie Louise Shee

Ansvarlig for Patientlogistik og Data i Region Hovedstadens Psykiatri

○ 40 år
○ Executive MBA – AVT Business School
○ Bor med sin mand og deres datter på 14 år
○ Dyrker dressurridning og styrketræning
○ Er glad for skønlitteratur når tiden er til det

MBA business school

Valedictorian 2022 - En stærk leder i den offentlige sektor

Marie Louise Shee afsluttede sin masteruddannelse fra Københavns Universitet i Folkesundhedsvidenskab i 2007, og har siden haft en flot karriere i sundhedssektoren. I 2014 blev hun tilknyttet Region Hovedstaden og blev leder for 10 medarbejdere, og i 2019 blev hun en del af hospitalledelsen og ansvarlig for Psykiatrien indenfor Patientlogistik og Data – selvsamme år påbegyndte Marie Louise sin Executive MBA-uddannelse på AVT Business School, som blev færdiggjort i efteråret 2022.

Når ledere i den offentlige sektor kigger i retning af en executive lederuddannelse, sker det ofte, at valget falder på MPG (Master of Public Governance) fremfor MBA, da MPG er målrettet i ledelse inden for den offentlige sektor. Men Marie Louise, der altid har været nysgerrig og ikke mindst vidensbegærlig, ville det anderledes. For hende var det spændende og ikke mindst udbytterigt at tage en Executive MBA, for så at bruge de værktøjer, hun her fik, i sit daglige virke som leder i den offentlige sektor.

»Da jeg stod overfor at skulle vælge min MBA-uddannelse, var der naturligvis flere skoler i spil, og jeg overvejede da også en MPG. Men den fravalgte jeg, fordi jeg i forvejen har en kandidatgrad i folkesundhedsvidenskab, og fordi jeg ønskede at blive inspireret og lære mere fra den mere kommercielle verden. Jeg var derudover særlig på jagt efter fag, der gik i dybden med digitalisering og innovation. Og da jeg blev bekendt med, at det var nogle af AVT’s kerneområder – kombineret med at de hentede nogle af verdens førende professorer ind, så var jeg ikke i tvivl,« fortæller Marie Louise.

Selvom de to verdener ofte stilles op overfor hinanden som værende to paralleller, mener Marie Louise, at der faktisk er en hel del ligheder imellem dem.

»Min tese fra starten var, at vi kan lære en hel del fra hinanden, og det er jeg kun blevet bekræftet i blandt andet gennem mødet med mine medstuderende, der hovedsageligt kommer fra den private sektor, og som i dag er en stor del af mit netværk,« fortæller hun.

»Ligesom i den private sektor oplever vi i den offentlige sektor også krav om skulle vækste, det er bare på nogle andre parametre end på markedsandele – og mens vi arbejder med patienter og pårørende arbejder man i den kommercielle verden typisk med stakeholders. Vi oplever i den offentlige sektor ligesom i den private også at være under et kontant pres i forhold til at skulle at optimere - alt i alt handler det om ledelse af komplekse organisationer - forskellene er få og lighederne mange,« påpeger hun.

Marie Louise afsluttede sin Executive MBA i efteråret 2022, hvor hun med de højeste karakterer blev valedictorian 2022.

»Jeg færdiggjorde min uddannelse i 2022, og det har givet mig rigtig meget i mit daglige arbejde særligt efter jeg blev en del af hospitalsledelsen. Hvis jeg reflekterer over forløbet efterfølgende, så tror jeg, at de fag som omhandlende særligt strategi, innovation og digitalisering har været med til at give min afdeling ny ilt, som vi i dag ikke ville være foruden. Og så tror jeg også, at jeg selv som leder i dag er i stand til at se tingene i et andet perspektiv, både organisatorisk og personligt, end jeg ellers ville have gjort,« fastslår hun.

Var med i Sydafrika

Efter at Marie Louise havde afsluttet sin executive MBA-uddannelse, valgte hun, sammen med en række tidligere og nuværende studerende, at tilmelde sig AVT Business School lederudviklingstur til Sydafrika i november 2022. En ifølge hende livsændrende oplevelse, hvor hun lærte meget om sig selv og sine egne styrker.

»Det var en kæmpe oplevelse, hvor man virkelig fik lov at se sig selv uden filter og uden ”bør og skal”. Det er svært at forklare, men at møde og overnatte sammen med værtsfamilier i de lokale landsbyer og efterfølgende at sidde ude på savannen mellem vilde dyr i primitive omgivelser, uden en digital hotline i form af en mobiltelefon eller computer, er en helt unik oplevelse. Jeg lærte utrolig meget om mig selv som menneske, hvor vigtigt det nogle gange er at give slip, og ikke mindst hvad der virkeligt for mig er vigtigt i livet,« påpeger hun.

Magnus Vagtborg
Jesper Betzer
Marie Louise Shee
Jesper Betzer
Anders Brandt-Clausen
Jesper Betzer
Tine Stabell
Jesper Betzer
Merete Falkenstrøm
Jesper Betzer
Jesper Betzer
Jesper Betzer
René Elgaard
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Maja Tarp
Maja Tarp - AVT
Henrik Juel Simonsen
Maja Tarp - AVT
Jesper Kristoffersen
Maja Tarp - AVT
Konstantinos Bitsiaras
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Mads Schmidt
Mads Schmidt - AVT
Kenneth Pedersen
Kenneth Pedersen - AVT
Kim Elmer
Kim Elmer - AVT
Joachim Bruhn Jacobsen
Marete Søby
Monika Juul Henriksen
Jakob Andersen
Lilou Linnet
Lilou Linnet - AVT
Gitte Nikolajsen
Gitte S. Nikolajsen Director of communications and Community at DTU Science park
Esben Keller
Esben Keller - AVT
Nils Haaning
Nils Hanning - AVT
Maria Lindhoff Kjær
Jørgen Lindegaard
Jørgen Lindegaard - AVT
Mikael B. Meyer
Mikael B. Meyer - AVT
Jesper Sørensen
Jytte Ryde
Jytte Ryde - AVT
Flemming & Anne
Jesper Wengel
Jesper Wengel Direktør Frie
previous arrow
next arrow
You may also like

MBA’en førte til nytænkning i virksomheden

Glæden ved at lære ny teoretisk viden og behovet for mere praktiske værktøjer til at gøre fremskridt i karrieren: Det var de primære grunde til at Marianne Andersen besluttede sig for at tage en MBA på AVT Business School. ”Jeg var en elektroingeniør, der arbejde som udviklingsleder i sundhedssystemet, så jeg følte at stort behov […]

Read more

CBA – Et springbræt til en ny forretning

Mikael Klint forvandlede sit CBA-projekt til en virksomhed, der hjælper tandlæger og dyrlæger med forretningsledelse. Mikael Klint – Partner, Novopro & CleverDent. Iværksætter Da Mikael Klint skrev sig op til CBA-programmet hos AVT Business School, planlagde han kun at udbygge sit CV for at kvalificere sig til et nyt job. Men uddannelsen førte hans karriere i en […]

Read more