Mød en AVT’er – Merete Gotsæd Falkenstrøm

Merete Gotsæd Falkenstrøm

Fundraising og Marketingdirektør, Red Barnet

○ 52 år
○ Markedsøkonom og HD (A)
○ Bor i Fredensborg
○ Mor til to

Brænder for Purpose

Merete Gotsæd Falkenstrøm er Fundraising og Marketingdirektør i Red Barnet. I mere end 15 år har hun været beskæftiget i NGO verdenen (Non- Governmental Organisation) – en verden hun stortrives i - for hver dag hun går på arbejde, er det med en følelse af at gøre en forskel for børns trivsel og fremtid.

»At arbejde i en NGO handler i den grad om purpose, og det er for mig en kolossal drivkraft i dagligdagen. Ligesom alle mulige andre lederjob kan mit arbejde være udfordrende og til tider meget tidskrævende, men det at vide, at man gør en forskel i verden – det er det hele værd,« fortæller hun.

MBA har altid været et mål

52-årige Merete er oprindelig uddannet markedsøkonom suppleret med en HD i afsætning. Men lige siden hun havde sin gang på et reklamebureau i 00’erne, har hun haft en indre ambition om at gennemføre en Executive-MBA uddannelse.

»Jeg har altid gerne ville tage en MBA-uddannelse - ikke bare for at kunne tilbyde min arbejdsplads og mit team de bedst mulige lederkompetencer, men også for at udvikle mig selv personligt og fagligt. Men timingen med små børn omkring mig var måske ikke lige den bedste - derfor har det taget mig lidt tid, førend jeg er kommet i gang. Nu er mine børn næsten voksne (red: 15 og 20 år) og timingen for mig er helt perfekt. Jeg kan virkelig fordybe mig i hvert enkelt fag og ikke mindst omsætte den meget viden, jeg får, til mit daglige arbejde. At uddannelsen er fleksibel, så man har mulighed for at holde en pause på et tidspunkt og ikke skal forhale noget igennem, er et kæmpe aktiv,« fortæller hun.

Positivt overrasket

Merete havde store forventninger til MBA-studier og disse er i den grad blev indfriet.

»Jeg blev gjort opmærksom på AVT Business School gennem en tidligere kollega. Efter nu at have gennemført seks moduler, må jeg sige, at jeg er blevet ovenud positiv overrasket over hvor virkelighedsnær undervisningen er. Det er et utrolig højt fagligt niveau, og jeg føler faktisk, at hver eneste gang jeg har været til undervisning, så får jeg noget med hjem, som jeg kan eksekvere på allerede den næste dag,« fortæller Merete.

Og hun giver et konkret eksempel herpå:

»Blandt andet har jeg tillært mig nogle værktøjer til at forklare og vurdere forretningsmodeller i faget ”Disruptive Innovation” , som jeg har anvendt i dialogen med vores hovedbestyrelse, og som dag gennemsyrer den måde, vi prioriterer initiativer i min afdeling..«

Et stærkt netværk

Når Merete påpeger at niveauet blandt hendes medstuderende er højt, er der særligt et element i undervisningen som hun finder værdifuldt.

»Man kan godt mærke, at man er blandt mennesker, som virkelig vil have noget ud af undervisningen - ingen sidder og putter sig – alle er engagerede og det giver det hele en ekstra dimension. Vi kommer alle fra forskellige verdener, brancher og virksomheder, men mange at de udfordringer og problemstillinger vi arbejder med i det daglige, er ens, og i det lys er det jo interessant at høre andres tilgang hertil,« forklarer hun.

Og hun peger på et yderligere element til hvorfor niveauet i undervisningen er højt

»Jeg er stor tilhænger af hvordan hvert modul er bygget op. Vi får forud for undervisningen udleveret materiale, som tager afsæt i undervisningen – det gør at alle er forberedte til fingerspidserne og klar til at engagere sig. Efter hvert fag skal der både udfyldes et kort ”reflection paper” og skrives en større opgave med udgangspunkt i en konkret problemstilling fra ens egen dagligdag. Det er ret afgørende for forankringen af den viden, man får. Og så er det utrolig givende at opleve, hvordan man ret hurtigt kan omdanne den tillærte viden til værdi for sin virksomhed ved at sætte den i spil i en virkelighedsnær kontekst,« påpeger hun.

Magnus Vagtborg
Jesper Betzer
Marie Louise Shee
Jesper Betzer
Anders Brandt-Clausen
Jesper Betzer
Tine Stabell
Jesper Betzer
Merete Falkenstrøm
Jesper Betzer
Jesper Betzer
Jesper Betzer
René Elgaard
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Maja Tarp
Maja Tarp - AVT
Henrik Juel Simonsen
Maja Tarp - AVT
Jesper Kristoffersen
Maja Tarp - AVT
Konstantinos Bitsiaras
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Mads Schmidt
Mads Schmidt - AVT
Kenneth Pedersen
Kenneth Pedersen - AVT
Kim Elmer
Kim Elmer - AVT
Joachim Bruhn Jacobsen
Marete Søby
Monika Juul Henriksen
Jakob Andersen
Lilou Linnet
Lilou Linnet - AVT
Gitte Nikolajsen
Gitte S. Nikolajsen Director of communications and Community at DTU Science park
Esben Keller
Esben Keller - AVT
Nils Haaning
Nils Hanning - AVT
Maria Lindhoff Kjær
Jørgen Lindegaard
Jørgen Lindegaard - AVT
Mikael B. Meyer
Mikael B. Meyer - AVT
Jesper Sørensen
Jytte Ryde
Jytte Ryde - AVT
Flemming & Anne
Jesper Wengel
Jesper Wengel Direktør Frie
previous arrow
next arrow
You may also like

MBA giver unikke værktøjer

“Skolen har givet mig nogle helt unikke værktøjer” Mie Fenger er 31 år gammel og uddannet cand.merc. For to år startede hun op på en Executive MBA-uddannelse hos AVT Business School, som hun afsluttede i efteråret 2018. Og selvom det har været hårdt, har det været det hele værd, for uddannelsen har givet hende nogle […]

Read more