Planen var en CBA, men det endte med en MBA

I 2017 startede Julie Henum op på sin CBA uddannelse hos AVT Business School.

Hun var uddannet eksportingeniør og havde arbejdet som leder i mange år, men følte at hun til tider manglede nogle konkrete værktøjer i det daglige – særligt hvis hun skulle udvikle sig yderlige inden for ledelsesfeltet.

Efter at have researchet i forskellige retninger, blev hun opmærksom på, at hun kunne tage en CBA hos AVT Business School.

»Da jeg stødte på CBA uddannelsen var det bare spot-on i forhold til mine behov. Her fik jeg virkelig nogle nyttige strategiske værktøjer, som jeg direkte kunne omsætte og bruge i mit daglige virke, samtidig med at en CBA’en er et overskueligt forløb,« siger Julie Henum, og hun tilføjer samtidig, at hun til at begynde med var en smule skeptisk, om det nu også ville være en for stor mundfuld.

»Da jeg lige først blev præsenteret for uddannelsen, var jeg lidt i tvivl om jeg måske havde skudt over målet. I materialet stod der, at man blev undervist af professorer fra verdens førende Business Schools, og alt ville foregå på engelsk. Og selv om jeg forstår, læser, taler og skriver sproget, og også bruger det i mit daglige virke, var det selvfølgelig lige noget, man skulle vende sig til – men det skulle vise sig at være en helt unødvendig bekymring. Og i dag jeg faktisk bare glad for at undervisningen foregik på engelsk, for også rent sprogligt har jeg udviklet mig meget,« siger Julie Henum.

Julie Henum havde naturligvis nogle forventninger om, at skulle udvikle sine ledelseskompetencer, da hun påbegyndte sin CBA. Men det kom bag på hende, hvor meget af det som hun faktisk direkte kunne konvertere til sit daglige virke.

»Jeg havde selvfølgelig nogle forventninger til, at jeg ville blive udstyret med nogle ledelsesværktøjer, men jeg blev faktisk overrasket over, hvor meget af det som jeg kunne bruge i mit daglige arbejde. Stort set hver gang vi havde haft en undervisning, kunne jeg dagen efter konvertere teorien ind til praktik, og på den måde følte jeg hele tiden, at jeg udviklede mig som leder – både fagligt og personligt – og ikke mindst at min arbejdsplads fik udbytte heraf,« fortæller hun.

Fortsatte på MBA

Efter otte måneder havde Julie Henum færdiggjort sin CBA, og planen var at punktummet skulle sættes her. Men de mange konstruktive og brugbare input – kombineret med det stærke netværk hun havde opbygget blandt hendes medstuderende – fik hende på andre tanker.

»Da jeg havde afsluttet min CBA, følte jeg et lille tomrum ved at stoppe her mens flere af mine medstuderende tog videre på en ny og spændende rejse mod en Executive MBA. Så jeg besluttede mig for at fortsætte« siger Julie, og understreger samtidig at det har været den helt rigtige beslutning.

Et netværk for livet

Lige da Julie havde signet op til andet forløb, kom hun i en studiegruppe med nogle medstuderende, som hun kun kendte perifært fra sin CBA – det ærgrede hende lidt, at hun ikke kunne fortsætte med dem, som hun havde været i studiegruppe med førhen, hvor alt jo netop virkede på hende som om, at træerne voksede ind i himlen.

»Da jeg lige først blev præsenteret for min nye studiegruppe, var jeg lidt udenfor komfort-zone – men det skulle vise sig at være noget af det bedste i hele forløbet, og særligt vores udenlandske studietur bragte os tæt sammen – ikke bare gruppen med også hele holdet.

»Jeg tror, at når man sætter sig et mål om at gennemføre en MBA uddannelse, så kræver det utrolig meget – også i form af samarbejde og det er alle indstillet på. Og når jeg ser tilbage på det netværk, som jeg har fået ikke mindst under MBA-forløbet, så har det været det hele værd. Jeg er sikker på, at vi vil holde sammen i årene fremover, og at vi altid kan hente sparring hos hinanden, såfremt vi har behov herfor» afslutter en stolt Julie Henum med den karakteristiske MBA hat på hovedet.

 

Faktaboks

Julie Henum
48 år
Director, Enterprise Architecture & Corporate IT hos NNIT
Har to børn på hhv. 18 og 20 år
Eksportingeniør og Executive MBA

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

En MBA der danner teori til praksis – The Case Method

Hos AVT Business School, har vi et stort fokus på, at alt teori skal kunne anvendes i praksis. At have en bred viden om sin organisation og branchens landskab er utrolig vigtig for en leder i dag. Men den rene viden er mindre værd, hvis man ikke formår at anvende den ved reelle forretningsudfordringer. Derfor baseres […]

Read more

Learn from the best and build superior corporate capabilities for growth and future fit

Build capabilities for future success With today’s unprecedented pace of change, you have to adopt globally winning management practices to compete. Relevance of knowledge to your company is vital. But for impact, insights also have to be carefully anchored in real-life employee behavior and company capabilities. Learn from cherry-picked faculty from the world’s premier business […]

Read more