Mød en AVT’er – Jesper Sørensen

Jesper Sørensen

Fabrikschef hos Danish Crown

○ Oprindeligt uddannet slagter
○ Er i dag leder for 950 medarbejdere hos fabrikken i Sæby
○ I efteråret 2020 færdiggjorde han en Executive MBA hos AVT Business School, og ikke nok med at det har givet ham ny inspiration som leder, det har også i den grad skabt innovation i hans daglige virke som fabrikschef.

Jesper Sørensen, der er fabrikschef hos Danish Crown, var først noget skeptisk over, hvad han skulle bruge et fag om kunstig intelligens til på sit MBA-studie. Men det endte med en forretningsidé, en mindre revolution og mulighed for øget indtjening.

»Jeg har fået adgang til fantastiske ledelsesværktøjer, som jeg anvender dagligt, men helt konkret er der særligt to fag, nemlig ”Leading Big Data and Advanced Analytics” og ”Design Thinking”, som Danish Crown og jeg har haft ekstraordinært gavn af,« fortæller Jesper Sørensen.

Netop de to fag skulle nemlig ende med at få stor betydning:

»I forbindelse med at jeg skulle skrive en opgave i faget ”Leading Big Data and Advanced Analytics” tog jeg afsæt i en konkret problemstilling fra mit arbejde om, hvordan vi ved hjælp af kunstig intelligens og algoritmer kunne estimere fedttykkelsen på et stykke kød mere præcist - til gavn for både vores kunder og os selv,« forklarer Jesper Sørensen.

Han erkender, at han nok var lidt for skeptisk omkring faget i starten, da han lige blev præsenteret for det.

» Lige i starten undrede jeg mig jo noget over, hvad jeg som fabrikschef skulle bruge et fag om data og AI til, for der er jo ikke umiddelbart mange synergier her, men så alligevel … for det giver mig faktisk nogle kæmpe fordele, både til at se mulighederne, men også i samarbejdet med de leverandører, der arbejder med kunstig intelligens. Det giver os et fælles fundament og gør, at jeg forstår deres sprog og ved, hvad de snakker om, og det er virkelig brugbart både for mig og for forretningen,« forklarer han.

Efter sit studie præsenterede Jesper Sørensen sin afsluttende opgave i form af en skitsetegning for virksomhedens hovedkontor og bad om lov til at arbejde videre med projektet - hvilket han fik grønt lys til fra ledelsen i Danish Crown.

» Efter et stykke tid tog vi så et møde om projektet sammen med vores IT-afdeling og øvrige interessenter, hvor vi diskuterede, om det overhovedet kunne lade sig gøre i praksis. Og konklusionen var, at det kunne det nok godt - og så tog vi fat i en samarbejdspartner,« fortæller han.

Verdenspræmiere i Sæby

I dag har Danish Crowns AI-projekt i den grad fået luft under vingerne, og resultatet er nu, at man i Sæby som de første i verden bliver i stand til - ved hjælp af en algoritme og 2D-billeder - præcist at estimere tykkelsen på fedtlaget på en kamsteg. Næste fase bliver udviklingen af en prototype, der kombinerer målingen med AI genereret feedback til medarbejderne under produktionen.

» Jeg synes, at det er helt fantastisk, at 95 procent af det, jeg sad og skrev opgave om hos AVT, i dag er under implementering hos Danish Crown. Og ikke bare her i vores afdeling i Sæby men giver også muligheder på vores øvrige fabrikker. Man kan nok godt beskrive det som en mindre revolution inden for vores branche, for ikke nok med at vi får nogle gladere kunder, der mere præcist kan aflæse værdien af vores produkt, det vil også give os en økonomisk gevinst - og ikke bare i Sæby,« fortæller han.

Anders Brandt-Clausen
Jesper Betzer
Marie Louise Shee
Jesper Betzer
Merete Falkenstrøm
Jesper Betzer
Jesper Betzer
Jesper Betzer
René Elgaard
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Maja Tarp
Maja Tarp - AVT
Henrik Juel Simonsen
Maja Tarp - AVT
Jesper Kristoffersen
Maja Tarp - AVT
Konstantinos Bitsiaras
Konstantinos Bitsiaras - AVT
Mads Schmidt
Mads Schmidt - AVT
Kenneth Pedersen
Kenneth Pedersen - AVT
Kim Elmer
Kim Elmer - AVT
Joachim Bruhn Jacobsen
Marete Søby
Monika Juul Henriksen
Jakob Andersen
Lilou Linnet
Lilou Linnet - AVT
Gitte Nikolajsen
Gitte S. Nikolajsen Director of communications and Community at DTU Science park
Esben Keller
Esben Keller - AVT
Nils Haaning
Nils Hanning - AVT
Maria Lindhoff Kjær
Jørgen Lindegaard
Jørgen Lindegaard - AVT
Mikael B. Meyer
Mikael B. Meyer - AVT
Jesper Sørensen
Jytte Ryde
Jytte Ryde - AVT
Flemming & Anne
Jesper Wengel
Jesper Wengel Direktør Frie
previous arrow
next arrow
You may also like

Hvem er Susan Lynch – MBA-underviser på AVT Business School

Når AVT Business School udvælger professorer til MBA’en, gør vi det med omhu. Vi vil sikre, at de har relevante og nye perspektiver, der kan gavne fremtidige CBA’ere og MBA’ere. Susan Lynch er ingen undtagelse. som adjunkt professor hos INSEAD i Frankrig, er hun en af de dygtigste  inden for strategi og organisationsforandring. Susan Lynch […]

Read more

CBA in Strategic Leadership – opstart til september

Bliv klædt på til at lede din virksomheds strategiske agenda Hos AVT Business School kan du dygtiggøre dig med et Executive Certificate in Business Administration (CBA) med særligt fokus på Strategic Leadership. Du bliver undervist af førende professorer fra bl.a. INSEAD og Harvard, som vi flyver ind til undervisning på skolen i København. CBA er […]

Read more