Råd til den svære samtale – Tal med chefen om en MBA

En MBA er en stærk titel at have på sit CV, som kan skabe flere karrieremuligheder og i et hastigt foranderligt arbejdsmarked, er det endnu vigtigere at få mere viden og at efteruddanne sig.  Men en MBA er også en dyr efteruddannelse, der kræver tid væk fra arbejdet. Af denne grund kan det være svært at få overtalt chefen til, at en MBA er den rette efteruddannelse til dig. Derfor kommer der her en række råd til samtalen med chefen om, hvorfor netop du skal indstilles til en MBA.

Tilstand i virksomheden

Det er vigtigt at have forarbejdet på plads inden du går ind til en MBA-samtalen med din chef. Det første du skal overveje er, om der er økonomi og tid i virksomheden til at du kan tage efteruddannelsen.  Forhør dig, om det i det hele taget er muligt at tage en efteruddannelse i din stilling.  Spørg HR-teamet om der er en bestemt politik om support af efteruddannelse. Det er vigtigt at finde ud af, om tidligere har støttet ansatte gennem en MBA, eller om du er den første i den stilling, der søger om efteruddannelse. Gør et grundigt stykke arbejde for at finde ud af, hvordan din virksomhed førhen har håndteret efteruddannelse.  Det er også vigtigt at have argumenterne klar, hvorfor det lige netop er dig, der skal have MBA-uddannelse.

Finansiering

Det er også vigtigt at have styr på prisen for den MBA-uddannelse du gerne vil have, så du ved, hvad det er, du forhandler med din chef om.  Der kan være forskellige modeller, hvis der ikke kan blive tale om et helt dækket uddannelse: Et procentsplit, reducerede timer, nedgang i løn, bonusser og betaling efter endt forløb. Det er nogle af de aftaler, tidligere studerende på AVT Business School har indgået med deres chef. Det vil som regel være en længere forhandling, som er afhængig af, hvor længe du skal blive i organisationen ifølge kontrakten. Hos AVT Business School er der en række legater du kan søge, hvis du ikke kan få forhandlet dig frem til at få betalt det fulde beløb.

Din motivation

Det er vigtigt at demonstrere at du har tænkt over, hvordan en MBA kan gavne dig og din karriere. Vis af du er motiveret og seriøs omkring din udvikling. Læg vægt på at uddannelsen kan være med til at du opnår dit fulde potentiale som leder til gavn for både dig og din virksomhed. På AVT Business School bruger du din egen virksomhed som case igennem hele uddannelsen. Det vil sige, at du i høj grad vil blive specialist i din virksomhed, og hvordan man på bedste vis leder lige netop din afdeling.

Virksomhedens gevinst

Argumenter ud fra, hvad virksomheden får ud af din MBA. Bliv helt klar på, hvilke dele af uddannelsen, som kan opfylde nogle af de behov, som virksomheden har lige nu. Det giver din sag gennemslagskraft, at du kan demonstrere, hvilke værktøjer og viden du får, til at løse nogle af virksomhedens udfordringer. Tænk derfor over, hvad du kommer tilbage med til virksomheden. På AVT Business School, gør man gennem uddannelsesforløbet brug af såkaldte business cases. Du tager udgangspunkt i nogle af din virksomheds nøgleudfordringer, som du arbejder med ud fra den nye viden og nye værktøjer du får på uddannelsen til at angribe udfordringen med. Denne arbejdsform kan du bruge i din argumentation for, hvorfor en MBA er værdifuld for både dig og din virksomhed. Du vil nemlig fra første undervisningsgang kunne bringe nye indsigter tilbage til virksomheden og applicere den med det samme.

Skab tid til MBA’en

En sidste vigtig pointe er, at vise at du faktisk har tiden til en MBA. At du kan strukturere tiden, du skal bruge på uddannelsen, og hvordan du kan minimere den betydning det får for din jobpræstation under  uddannelsesforløbet. Deadlines på studiet kan konflikte med din virksomheds behov. Derfor er dette også en vigtig forhandling at lave med din chef, hvordan der skal kompenseres for tiden. Vær derfor skarp på, hvor meget tid du skal bruge på uddannelsen og i hvor lang tid.

Husk også at lave aftaler på hjemmefronten, så der er plads i kalenderen både uddannelsen og arbejdet. På AVT Business School er det muligt at tage MBA’en på tre måder: Two-Year MBA, Fast-track MBA og Flexible MBA, så du netop kan vælge den løsning, der passer bedst til dig og din virksomhed.

 

 

Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
You may also like

Undervisningsdatoer i 2021/2022

Er du studerende på et af AVT's programmer - eller ønsker du blot at få et overblik over de datoer, hvor undervisningen på de forskellige fag finder sted, kan du se datoerne på de fag som udbydes i 2021/2022 herunder. Executive CBA – Digital, Leadership & TransformationCustomer CentricityD. 14-15 Januar, 2021Artificial Intelligence in BusinessD. 10-11 [...]
Read more

Ingen slingrekurs og fokus på fakta

Jørgen Lindegaard styrede Danmarks største virksomhed gennem finanskrisen. Hør hans vigtigste råd til erhvervsledere under en krise. Jørgen Lindegaard er en af Danmarks mest kendte erhvervsprofiler igennem de seneste fire årtier, og i dag er han bestyrelsesformand for og ejer af AVT Business School. Her giver han sine bedste råd til, hvordan man som leder kommer [...]
Read more